Αρχική | Απόλυτο Σύστημα | Απόλυτο Σύστημα - Ελεύθερη Πρόσβαση | Η διστακτική ανοδική πορεία της αγοράς

Η διστακτική ανοδική πορεία της αγοράς

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Η αγορά συνεχίζει τη διστακτική της πορεία προς τα πάνω, κοιτάζοντας παράλληλα και την πορεία των αγορών της Ευρώπης και της Αμερικής.

Αναμένουμε ότι θα συνεχιστεί η σταδιακή διαφοροποίηση και η θετικότερη πορεία της ελληνικής αγοράς, χωρίς όμως να αναμένουμε κάτι “συγκλονιστικά ανοδικό”.

Εξακολουθούμε να εκτιμούμε ότι, οι αμερικανικές αγορές θα αντιμετωπίσουν προβλήματα στους επόμενους μήνες. Με ενδιαφέρον διαβάζουμε άρθρα του διεθνούς τύπου, στα οποία, ένα μεγάλο μέρος των (διεθνών) επενδυτών, χαρακτηρίζεται ως “μυωπικό”, αφού έχει καταληφθεί από την “εμμονή των επιτοκίων” και δεν αντιλαμβάνεται ότι, το πρόβλημα δεν είναι ο ρυθμός ανόδου τους, αλλά το ύψος στο οποίο τελικά θα καταλήξουν. Και ότι, όταν κάποια στιγμή θα έρθει ο καιρός για να υποχωρήσουν τα επιτόκια, αυτό θα γίνει επειδή, η οικονομία και οι επιχειρήσεις θα βρίσκονται σε τόσο άσχημη κατάσταση, έτσι ώστε, θα πρέπει να επέμβει, μέσω της πτώσης των επιτοκίων, η Κεντρική Τράπεζα.

Από την πλευρά μας, έχουμε αναφέρει ότι, το μεγάλο πρόβλημα που θα αντιμετωπίσει η αμερικανική οικονομία (το δεύτερο μέρος της κρίσης) θα έχει να κάνει με την ύφεση και την αναμενόμενη μείωση των προβλέψεων των αναλυτών για τα αναμενόμενα επιχειρηματικά κέρδη.

 

Σε κάθε περίπτωση, από την  πλευρά μας, αναμένουμε σήμα εισόδου στην αγορά, το οποίο, κατά τα φαινόμενα, θα εμφανιστεί στις 19/12/2022. Με δεδομένες τις καθημερινές διακυμάνσεις της αγοράς, δε μπορούμε ακόμη να γνωρίζουμε πού θα είναι σκόπιμο να τοποθετηθούμε. Αύριο θα ανακοινώσουμε μία “λίστα επιλογής”

 

Απο τις μετοχές που μας κάνουν “εντύπωση” σ’ αυτή τη φάση της αγοράς είναι:

Η Σαράντης, που, όπως είχαμε εκτιμήσει, καθώς θα κατορθώσει να καλύψει ένα τμήμα των απωλειών της Estee Lauder, ήδη από φέτος -και με μεγάλη πιθανότητα εντός του 2023- ανακάμπτουν τα μεγέθη της εταιρίας, κάτι που θα οδηγήσει σε ανάκαμψη και τη μετοχή. Άλλωστε, πριν από 10 περίπου μέρες, αύξησε τη θέση του στη μετοχή και ο (Διευθύνων Σύμβουλος) Κυριάκος Σαράντης. Εκτιμούμε ότι η ανοδική κίνηση θα συνεχιστεί.

Η ΕΧΑΕ, η οποία, από σήμερα, δείχνει να ξεκίνησε μία ανοδική κίνηση, η οποία όμως δε φαίνεται να  υποστηρίζεται από ισχυρά θεμελιώδη μεγέθη.

Η ΚΡΙ, για την οποία, αναμένουμε να βελτιώσει τα περιθώρια κέρδους της και για την οποία αναμένουμε μία βελτίωση των μεγεθών της, κατά το γ’ τρίμηνο, αλλά και για το 2023 γενικότερα.

Παρακολουθούμε με ενδιαφέρον τη ΛΑΒΙ, στην οποία ολοκληρώνεται αύριο  η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Η εταιρία θα “πλημμυρίσει” από τις νέες μετοχές, όμως το κόστος τους θα είναι υψηλό (€0,34), σε σχέση με την τρέχουσα τιμή (€0,37). Υπό κανονικές συνθήκες θα περιμένουμε μια σταδιακή αύξηση της τιμής, όμως αμφιβάλλουμε αν αυτή θα είναι έντονη. Θα περιμένουμε και θα δούμε.

Εκτιμούμε ότι, στη μετοχή του ΟΤΕ, μάλλον δε θα υπάρξει χαμηλότερο χαμηλό, σε σχέση με τα € 14,65 που είχε σχηματιστεί μερικές μέρες πριν. Η μετοχή σήμερα έκλεισε στο € 14,95 και νομίζουμε ότι στη συνέχεια θα κινηθεί κανονικά. Το υψηλό της κατά το 2022, ήταν € 18,40 στις αρχές του έτους.

 

Όμως, διαπιστώνετε κάνουμε αλλαγές στις καθημερινές μας σελίδες. Μην παραλείψετε να δείτε και τη σελίδα της επισήμανσης και επεξήγησης των στατιστικών που χρησιμοποιούμε σε καθημερινή βάση (εδώ). Εκεί που θέλουμε να καταλήξουμε, είναι να παράγουμε περισσότερη ύλη, περισσότερο ενδιαφέρουσα, να τη δίνουμε κατά τη διάρκεια του μήνα και το τεύχος, στην αρχή κάθε μήνα, να είναι μικρότερο και ουσιαστικότερο. Το “σοκ” που πάθαμε αυτό το μήνα, δηλαδή, να έχουμε έτοιμο το τεύχος και να μην προλαβαίνουν να το επεξεργαστούν οι γραφίστες, δε θέλουμε να επαναληφθεί. Και, κατά τα φαινόμενα, το “σοκ” αυτό, μας οδήγησε σε σωστές αποφάσεις.

 

Καλό σας βράδυ.

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text