Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ συνέχισε και σήμερα, Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2022, την διακύμανσή του εντός του οριζοντίου εύρους αναμονής των 900-925 μονάδων

Ο ΓΔ συνέχισε και σήμερα, Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2022, την διακύμανσή του εντός του οριζοντίου εύρους αναμονής των 900-925 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ικανοποιητική για τους longs θεωρούμε την σημερινή συνεδρίαση διότι επετράπη στον ΓΔ (-0,33%, στις 912 μονάδες) για μια ακόμα μέρα να κινηθεί στο εύρος των 900-925 μονάδων «χωνεύοντας» κατ αυτό τον τρόπο την μεγάλη (+17%) φθινοπωρινή άνοδο, οπότε στην συνέχεια θα μπορούσε άνετα να προχωρήσει σε ένα νέο ανοδικό κύμα.

Στρατηγική για αύριο, Τρίτη, 13/12/22

Το σχεδόν πλήρως αγορασμένο ΤΧ πιθανότατα δεν θα κάνει πράξεις. Θα προχωρούσε σε περιορισμένες πωλήσεις αν ο ΓΔ έκλεινε με πτώση χειρότερη του -1,4% με τζίρο μεγαλύτερο του σημερινού των 36 εκατ ευρώ.

Μετοχές

Πτωτικά έκλεισαν σήμερα τα 2/3 των εμπορεύσιμων μετοχών και ανοδικά το 1/3 ενώ 4 μετοχές, οι ΜΙΓ, ΙΝΛΟΤ, ΦΡΛΚ και ΠΕΙΡ, σημείωσαν ανόδους άνω του +3% σε σύγκριση με μια, την ΑΤΤ που έκλεισε χειρότερα του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : καμία μετοχή δεν θα μπορούσε να πάρει σήμερα τέτοιο τίτλο. Διακρίθηκαν μόνον οι ΜΙΓ και ΙΝΛΟΤ που πέτυχαν μεγάλες ανόδους με μεγάλους όγκους, οι οποίες όμως είναι φοβερά ταλαιπωτημένες μετοχές, η πρώτη τιμάται σήμερα στο 0,5% της τιμής της του 2008 και η δεύτερη στο 3% της τιμής της του ιδίου έτους. Αμφότερες είναι κατάλληλες για trading από μικρούς βραχυχρόνιους παίκτες και δεν αρμόζουν στο Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο.

Καμία μετοχή δεν έδωσε σήμερα σήματα αγορών με ανοδική διάσπαση στροφέα – υψηλού τριμήνου. Τείνουν να δώσουν τέτοια σήματα οι, ΦΡΛΚ με στροφέα τα 3,22 ευρώ, ΤΙΤ 12,6 και ΑΔΜΗΕ με αγκίστρι τα 1,84 ευρώ.

Νέα υψηλά τριμήνου πέτυχαν σήμερα οι ΕΧΑΕ και ΕΠΣΙΛ και νέα χαμηλά ο ΑΒΑΞ και η ΑΤΤ. Η δεύτερη σημείωσε σήμερα με limit down -30% νέο χαμηλό ζωής.

Θα επιστρέψουμε αύριο κατά την ίδιαν ώρα.

 

-----

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων

Δείτε τη σύνθεση και την καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, εδώ.
Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2022 εδώ.

Συμπληρωματικά:

  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2002 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με το χαρτοφυλάκιο του Απόλυτου Συστήματος και τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα, εδώ.
  • Δείτε τον πίνακα με τις 60 μετοχές που παρακολουθεί το τεχνικό χαρτοφυλάκιο, εδώ.

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text