Αρχική | Απόλυτο Σύστημα | Απόλυτο Σύστημα - Ελεύθερη Πρόσβαση | Επερχόμενο σήμα εισόδου στην αγορά - Σχολιασμός για ΛΑΒΙ - ΜΥΤΙΛ - ΚΡΙ

Επερχόμενο σήμα εισόδου στην αγορά - Σχολιασμός για ΛΑΒΙ - ΜΥΤΙΛ - ΚΡΙ

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Επί μέρες, είχαμε ένα μεγάλο ενδοιασμό για το εάν θα δημοσιεύαμε το θετικό άρθρο για τη Lavipharm, που τελικά δημοσιεύσαμε σήμερα. Ο λόγος είναι η δράση του νεαρού κ. Τηλέμαχου Λαβίδα, στις ΗΠΑ, όπου καταδικάστηκε για τη χρήση εσωτερικής πληροφόρησης, σε χρηματιστηριακές αγορές των ΗΠΑ.

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι, το επενδυτικό κοινό θα πρέπει να καταδικάζει αυτές τις συμπεριφορές και να απομονώνει αυτούς που τις ασκούν.

 

Όμως, από την άλλη πλευρά, διαπιστώνουμε ότι, οι εταιρίες που απέμειναν στην αγορά είναι ελάχιστες. Και ότι, οι οποιεσδήποτε επενδυτικές επιλογές, είναι εξαιρετικά περιορισμένες.

 

Για το λόγο αυτό, αποφύγαμε να δημοσιεύσουμε σχετικά με την εταιρία, μέχρι σήμερα, οπότε ολοκληρώνεται η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, μέσα απο την οποία, η εταιρία, ζητά € 58 εκατομμύρια.

 

Όπως εξηγούμε και στο άρθρο που δημοσιεύσαμε, εκτιμούμε ότι η εξέλιξη της τιμής της μετοχής θα έχει ενδιαφέρον, υπό τον όρο ότι, η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου θα είναι πετυχημένη και ότι θα καλυφθεί.

Σημειώνουμε ότι, η ανακοίνωση για το ποσό της κάλυψης της αμκ, θα γίνει την 16/12/2022 και η έναρξη διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών, στις 23/12/2022. Διαβάστε το άρθρο, εδώ.

 

Σήμερα, η μετοχή έκλεισε στα € 0,41, με άνοδο 13% περίπου. Λόγω του reverse split που έγινε τον Ιούλιο, κυκλοφορούν λίγες μετοχές, ενώ, δεν κατέχουν τη μετοχή Αμοιβαία Κεφάλαια -υποψιαζόμαστε όμως ότι θα πάρουν από την αμκ. Δε γνωρίζουμε ποιά θα είναι η συμπεριφορά της μετοχής στις επόμενες μέρες, εκτιμούμε όμως ότι, θα αρχίσουν να διαπραγματεύονται περισσότερες, μετά τη διανομή των νέων μετοχών.

Για τεχνικούς και θεμελιώδεις λόγους, εκτιμούμε ότι η μετοχή θα μπορέσει να πετύχει αύξηση της τιμής της.

Θα παρακολουθούμε την εταιρία. Δείτε το ενημερωτικό δελτίο της αύξησης, εδώ. Δείτε το σημερινό μας άρθρο για την εταιρία, εδώ.

 

Μία άλλη θετική εξέλιξη, είναι η ανακοίνωση από την “Μυτιληναίος”, σχετικά με τη δημιουργία νέων τμημάτων στην εταιρία. Το θεωρούμε ως εξαιρετική είδηση και προάγγελο νέων εξελίξεων για την εταιρία και τη μετοχή της (δείτε εδώ).

 

Επίσης, δείτε την παρουσίαση της ΚΡΙ ΚΡΙ, που έκανε σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, κ. Παναγιώτης Τσινάβος, στους θεσμικούς επενδυτές, εδώ. Όπως και σε άλλες περιπτώσεις έχουμε αναφέρει, εκτιμούμε ότι, κατά το β’ εξάμηνο της χρήσης, υπάρχει βελτίωση στα περιθώρια κέρδους, κάτι που θα εμφανιστεί και στην πορεία της μετοχής, για την οποία εκτιμούμε ότι θα μπορούσε να κινηθεί υψηλότερα. Μας έκανε εντύπωση ότι, κατά τη σημερινή παρουσίαση, ο κ. Τσινάβος, ανέφερε την πρόβλεψή του για τις πωλήσεις του 2022, τις οποίες εκτιμά στα € 165 εκατομμύρια. Σημειώνουμε ότι, η δική μας πρόβλεψη που έχει δημοσιευθεί εδώ και αρκετό διάστημα, αναφέρεται σε πωλήσεις ύψους € 162 εκατομμυρίων.

 

Αύριο, θα δημοσιευθεί μία σειρά από σχολιασμούς επί των αποτελεσμάτων, καθώς και η μέχρι σήμερα κατάσταση προβλέψεων.

 

Η αγορά συνεχίζει να κινείται αργά, περιμένοντας τις εξελίξεις στο εξωτερικό. Σήμερα, στις 9:00 μμ, θα ανακοινωθεί το νέο επιτόκιο της FED και αύριο της ΕΚΤ.

Με βάση την εξέλιξη του ΓΔ και των παραμέτρων του απόλυτου συστήματος, εκτιμούμε ότι θα υπάρξει σήμα εισόδου από τον “εξομαλυντή 3 ημερών”, στις 19/12/2022. Συνεπώς, στις 16/12/2022 θα οριστικοποιήσουμε τις  επιλογές μας για τις μετοχές που θα τοποθετηθούμε. Αν κάποια ξαφνική κίνηση της αγοράς οδηγήσει σε σήμα εισόδου στις 16/12/2022, τότε, η οριστικοποίηση θα γίνει αύριο, ή το αργότερο το πρωί της 16/12/2022.

 

Καλό σας βράδυ.

 

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text