Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Σύντομο σχόλιο ΤΧ, Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2022. Ο ΓΔ επανεισέρχεται στο 15νθήμερο οριζόντιο κανάλι αναμονής των 904-924 μονάδων

Σύντομο σχόλιο ΤΧ, Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2022. Ο ΓΔ επανεισέρχεται στο 15νθήμερο οριζόντιο κανάλι αναμονής των 904-924 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Μετά την χθεσινή οριακή, για μια μονάδα, ανοδική διάσπαση του καναλιού των 904-922 μονάδων από τον ΓΔ, ο εν λόγω δείκτης δεν μπόρεσε σήμερα (λόγω μεγάλης πτώσης γύρω στο -2% στην Ευρώπη) να συνεχίσει την ανοδική του πορεία, αλλά υπαναχώρησε το αναφερθέν κανάλι συνεχίζοντας έτσι την 15νθήμερη έως τώρα συσσώρευσή του.

Ωστόσο, ο ΓΔ βρίσκεται πολύ κοντά στο άνω όριο των 923 μονάδων του καναλιού και είναι εύκολο (εφόσον δεν θα υπάρξει διεθνές πρόβλημα)  να το διασπάσει ανοδικά βοηθούμενος από την μεσομακροπρόθεσμη bullish τάση.

Παραμένουμε λοιπόν αισιόδοξοι αρκεί ο ΓΔ να μην σπάσει καθοδικά το κάτω όριο του καναλιού, τις 904 μονάδες ή έστω το στρογγυλό επίπεδο των 900 μονάδων.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Πτωτικά κινούνται σήμερα τα ¾ των μετοχών αλλά καμία εμπορεύσιμη μετοχή δεν χάνει περισσότερο του -3% σε σύγκριση με 4 μετοχές, τις ΑΤΤΙΚΑ, ΜΙΓ, ΑΤΤ και ΚΡΙ, που πετυχαίνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3%.

Η μετοχή της ημέρας : Και σήμερα, όπως και χθες, εντυπωσιάζει η ΑΤΤΙΚΑ μετά την μεταβίβαση σημαντικού ποσοστού μετοχικού κεφαλαίου από την ΜΙΓ προς ειδική εταιρία που αγοράζει δάνεια. Μαζί με την ΑΤΤΙΚΑ (+10%), ενισχύεται και η ΜΙΓ (+5,2% σε νέα υψηλά εποχής).

Σήματα αγορών με ανοδική διάσπαση υψηλού τριμήνου δίνει σήμερα η ΚΡΙ αλλά με μικρό όγκο, 10 χιλ τεμαχίων μέχρις στιγμής.

Τείνουν να δώσουν ανάλογα σήματα αγορών οι, ΣΑΡ με δεύτερο αγκίστρι τα 6,84 ευρώ και η ΔΕΗ με αντίσταση τα 6,8 ευρώ.

Νέα υψηλά τριμήνου πετυχαίνουν σήμερα οι, ΜΙΓ, ΑΤΤΙΚΑ, ΕΠΣΙΛΟΝ, ΚΡΙ και ΜΟΗ ενώ καμία δεν σημειώνει νέα χαμηλά ιδίους διαστήματος.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά τις 4.00-4.30 μμ.

 

-----

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων

Δείτε τη σύνθεση και την καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, εδώ.
Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2022 εδώ.

Συμπληρωματικά:

  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2002 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με το χαρτοφυλάκιο του Απόλυτου Συστήματος και τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα, εδώ.
  • Δείτε τον πίνακα με τις 60 μετοχές που παρακολουθεί το τεχνικό χαρτοφυλάκιο, εδώ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text