Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ παρατείνει και σήμερα (Δευτ, 18/12/22) προς 4η εβδομάδα την πλευρική κίνησή του στην περιοχή των 900 μονάδων

Ο ΓΔ παρατείνει και σήμερα (Δευτ, 18/12/22) προς 4η εβδομάδα την πλευρική κίνησή του στην περιοχή των 900 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Με θετικό μάτι βλέπουμε την σημερινή συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ με μικρή άνοδο +0,33% (στις 915 μονάδες, στις 4.20 μμ) και  πολύ μικρό τζίρο (30 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) τείνει να εισέλθει, λογικά μετά 2-3 μέρες, στο οριζόντιο κανάλι συσσώρευσης των 903-925 μονάδων του οποίου η  εν συνεχεία διάσπαση, ανοδική ή καθοδική, θα κρίνει την κατεύθυνση της τάσης.

Υπομονή λοιπόν για λίγες μέρες να μπεί ο ΓΔ στο κανάλι των 903-925 μονάδων και στην συνέχεια, ίσως στις αρχές του νέου έτους, να το διασπάσει.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το πλήρως αγορασμένο ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Ανοδικά κινούνται αυτή τη στιγμή τα 2/3 των 60 εμπορεύσιμων μετοχών που παρακολουθούμε και καθοδικά το 1/3 ενώ μόνον μια, η υπό εκτόξευση ΑΤΤΙΚΑ, σημειώνει μεγάλη μεταβολή πέραν του ±3%.

Η μετοχή της ημέρας : και πάλι σήμερα για 4η συνεχόμενη συνεδρίαση είναι η ΑΤΤΙΚΑ που σημειώνει limit up +10%. Κανείς δεν ξέρει που θα σταματήσει η ανύψωση της μετοχής.

Όμως, πολύ μεγαλύτερη σημασία έχει το σημερινό σήμα αγορών που δίδεται στην ΓΕΚΤΕΡΝΑ με ανοδική διάσπαση και με μεγάλους όγκους του στροφέα των 10 ευρώ. Υπάρχει όμως και περίπτωση στον τερματισμό της συνεδρίασης  να κλείσει η μετοχή κάτω από τα 10 ευρώ.

Τείνουν να δώσουν μεσομακροπρόθεσμα σήματα αγορών με ανοδικές διασπάσεις αγκιστριών (των τοπικών κορυφών μετά από ανοδική διάσπαση στροφέα – υψηλού τριμήνου) οι, ΣΑΡ με αγκίστρι τα 6,84 ευρώ, ΦΡΛΚ τα 3,34 και ΕΛΠΕ με αγκίστρι τα 7,6 ευρώ.

Νέα υψηλά τριμήνου πετυχαίνουν σήμερα μόνον δυο μετοχές, οι ΓΕΚΤ και ΕΠΣΙΛ και νέα χαμηλά ιδίου διαστήματος καμία μετοχή.

Γενικά η σημερινή συνεδρίαση είναι ανιαρή αλλά δεν παύει να είναι χρήσιμη στο να παγιώνει την θέση του ΓΔ λίγο πάνω από τις 900 μονάδες.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ίδιαν ώρα.

 

-----

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων

Δείτε τη σύνθεση και την καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, εδώ.
Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2022 εδώ.

Συμπληρωματικά:

  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2002 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με το χαρτοφυλάκιο του Απόλυτου Συστήματος και τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα, εδώ.
  • Δείτε τον πίνακα με τις 60 μετοχές που παρακολουθεί το τεχνικό χαρτοφυλάκιο, εδώ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text