Αρχική | Διάφορα | Τεύχη 2018-2023 (Νο 199 έως Νο 253) | Χ&Α - 248 | ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ: Συρρίκνωση περιθωρίου κέρδους στο 9μηνο

ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ: Συρρίκνωση περιθωρίου κέρδους στο 9μηνο

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ: Συρρίκνωση περιθωρίου κέρδους στο 9μηνο

Η εταιρία είχε δημοσιεύσει δελτίο τύπου στις 5/10/2022, λίγες μέρες μετά τη λήξη του 9μήνου (εδώ) . Στο συγκεκριμένο δημοσίευμα, είχε αναφέρει στοιχεία των πωλήσεων και της διάρθρωσή τους, χωρίς να αναφερθεί σε στοιχεία κερδοφορίας.

Στη λογιστική κατάσταση που δημοσιεύτηκε σήμερα (εδώ), η εταιρία δηλώνει μειωμένο περιθώριο κέρδους και σημαντικά μειωμένο καθαρό περιθώριο κέρδους (6,7% φέτος, έναντι 10,5% κατά το 9μηνο του 2021). Διατηρεί μία ικανοποιητική χρηματοοικονομική κατάσταση, ενώ αυξάνει σημαντικά τα πάγιά της -άλλωστε, διανύει τη φάση ανάπτυξης ενός επενδυτικού προγράμματος, ύψους € 20 εκατομμυρίων.

 

Όπως αναφέρει η εταιρία, το εννεάμηνο χαρακτηρίστηκε από πρωτοφανείς πληθωριστικές πιέσεις και όσον αφορά το κόστος πρώτων υλών και υλικών συσκευασίας αλλά και ενέργειας – ηλεκτρικής και φυσικό αέριο. Όσον αφορά τις πρώτες ύλες και υλικά συσκευασίας, κατά την τρέχουσα περίοδο η εταιρία αντιμετώπισε αύξηση κόστους κατά περίπου € 7,9 εκ., το οποίο και παρά την αύξηση στις τιμές πώλησης που προαναφέρθηκε δεν καλύφθηκε πλήρως. Αντίστοιχα το ενεργειακό κόστος της περιόδου ακόμα και μετά τις κρατικές ενισχύσεις σε φυσικό αέριο και κυρίως ηλεκτρικό ρεύμα επιβαρύνθηκε κατά περίπου € 1,4 εκατομμύρια.

Τελικά τα παραπάνω σε συνδυασμό με τη θετική επίδραση της ανάπτυξης του όγκου πωλήσεων οδήγησαν σε μικτό κέρδος για τον Όμιλο και την Εταιρεία ύψους 13,9 εκατ. ευρώ έναντι 13,0 εκατ. την αντίστοιχη περίοδο του 2021, βελτιωμένο κατά μόλις 6,5%. Αντίστοιχα το μικτό περιθώριο κέρδους μειώθηκε και ανήλθε σε 26,1% έναντι 34,1%

το εννεάμηνο του 2021.

 

Εκ των πραγμάτων, θα πρέπει να μειώσουμε σημαντικά την πρόβλεψή μας για την κερδοφορία, σε € 4,6 εκατομμύρια, έχοντας αφήσει χωρίς μεταβολή τις πωλήσεις. Με βάση την αναθεωρημένη πρόβλεψη, η σχέση Ρ/Ε αυξάνεται σε 13,4. Η τιμή της μετοχής, αντέδρασε αρνητικά σήμερα (-0,87%), στα € 2,27, ενώ η εταιρία έχει αποκόψει προμέρισμα € 0,02 ανά μετοχή.

Εξακολουθούμε να εκτιμούμε ότι η μετοχή είναι από τις ποιοτικότερες στη χρηματιστηριακή αγορά και είμαστε θετικοί σε επένδυση σ’ αυτή.

 

Δείτε τα οικονομικά στοιχεία της εαιρίας (εδώ).

 

Το παρόν κείμενο δημοσιεύθηκε στο συνδρομητικό τμήμα του eurocapital.gr, την 7/12/2022

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text