Αρχική | Διάφορα | Τεύχη 2018-2023 (Νο 199 έως Νο 253) | Χ&Α - 248 | ΜΥΛΟΙ ΛΟΥΛΗ: Οι ανατιμήσεις των προϊόντων αύξησαν τις πωλήσεις στο εννεάμηνο

ΜΥΛΟΙ ΛΟΥΛΗ: Οι ανατιμήσεις των προϊόντων αύξησαν τις πωλήσεις στο εννεάμηνο

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
ΜΥΛΟΙ ΛΟΥΛΗ: Οι ανατιμήσεις των προϊόντων αύξησαν τις πωλήσεις στο εννεάμηνο

Οι αυξημένες τιμές πώλησης, ως αποτέλεσμα στην αύξηση του κόστους και των δαπανών (τιμές πρώτων υλών, κόστος ενέργειας και μεταφοράς), οδήγησε σε αύξηση πωλήσεων 61,6%, αύξηση EBITDA 59,5% και μείωση του περιθωρίου EBITDA στο 6,2% (από 6,3% πέρσι) στο εννεάμηνο του 2022 (εδώ). Η εταιρία, στην έκθεσή της, δεν αναφέρει όγκους πωλήσεων ή μέσες τιμές πώλησης, ώστε να υπάρξει σύγκριση και άποψη για το “πραγματικό” επίπεδο πωλήσεων.

Για το σύνολο του έτους, θα αναθεωρήσουμε την πρόβλεψη μας για πωλήσεις στα € 195 εκατ. (έναντι € 190 εκατ. προηγούμενης πρόβλεψης) και για τα καθαρά κέρδη θα διατηρήσουμε την πρόβλεψη στα € 3 εκατομμύρια, διαμορφώνοντας ένα καθαρό περιθώριο κέρδους στο 1,5% (έναντι 1,58% της προηγούμενης πρόβλεψης).

Τα τελευταία χρόνια, η εταιρία παρουσιάζει ικανοποιητική αύξηση πωλήσεων, η οποία όμως δεν συνοδεύεται από αυξημένο καθαρό περιθώριο κέρδους, λόγω της διαμόρφωσης των δαπανών.

Δε θα πρέπει να ξεχνάμε ότι, παρά τις διακυμάνσεις στην τιμή των δημητριακών (και κυρίως του σίτου), κατά τους τελευταίους μήνες, οι μέσες τιμές τους στις διεθνείς αγορές, είναι σημαντικά ανώτερες, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Σε κάθε περίπτωση, οι διεθνείς τιμές του σιταριού, είναι ένας παράγοντας που επηρεάζει τις οικονομικές ισορροπίες στην εταιρία και προκαλεί διακυμάνσεις των αποτελεσμάτων.

Η στρατηγική της κατεύθυνση για τα έτη 2022 - 2025, είναι α) η αύξηση των πωλήσεων στον κλάδο ξενοδοχείων και μαζικής εστίασης, β) η ανάπτυξη του δικτύου πωλήσεων στην Βουλγαρία και γ) η μείωση του κόστους παραγωγής.

Η μετοχή, χαρακτηρίζεται διαρκώς, ως υποτιμημένη. Όμως, η αγορά δε μπορεί να κάνει, διαρκώς, λάθος. Η εταιρία, λόγω αντικειμένου και ανταγωνισμού,  δύσκολα θα εμφανίσει ικανοποιητικό ρυθμό ανάπτυξης σε όγκους και συνεπώς, δε μπορεί να “υποσχεθεί” μία σημαντική οργανική ανάπτυξη.

Τη μετοχή κατέχουν 3 Αμοιβαία Κεφάλαια (σταθερά εδώ και αρκετά χρόνια), ενώ η εμπορευσιμότητά της είναι χαμηλή (μ.ο. ημερήσιων πράξεων 10), κάτι που απομακρύνει τους επενδυτές. Η απόδοσή της από την αρχή του έτους είναι αρνητική  (-6,9%).

Δείτε τον πίνακα οικονομικών μεγεθών, εδώ.

 

Το παρόν κείμενο δημοσιεύθηκε στο συνδρομητικό τμήμα του eurocapital.gr, την 15/12/2022

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text