Αρχική | Διάφορα | Τεύχη 2018-2023 (Νο 199 έως Νο 253) | Χ&Α - 248 | ΕΥΑΘ: Σημαντική μείωση στα κέρδη προ φόρων - Ενδεχομένως η χρονιά να είναι ζημιογόνα

ΕΥΑΘ: Σημαντική μείωση στα κέρδη προ φόρων - Ενδεχομένως η χρονιά να είναι ζημιογόνα

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
ΕΥΑΘ: Σημαντική μείωση στα κέρδη προ φόρων - Ενδεχομένως η χρονιά να είναι ζημιογόνα

Μειωμένα έσοδα κατά 3,5% και σημαντική πτώση στα κέρδη προ φόρων (από τα € 14,1 εκατ. στο εννεάμηνο του 2021, στις € 144 χιλιάδες), εμφάνισε η εταιρία στο εννεάμηνο του 2022. Σε αυτό το αποτέλεσμα, συνέβαλε η αύξηση των καταναλωτών που εντάχθηκαν στην κατηγορία του “Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου” (η οποία συνεπάγεται μείωση των χρεώσιμων κυβικών μέτρων κατανάλωσης) και οι αυξητικές πιέσεις στις δαπάνες λειτουργίας (αυξημένο κόστος ηλεκτρικής ενέργειας). Επίσης πτώση 15,1% σημειώθηκε στα ταμειακά διαθέσιμα του Ομίλου στο εννεάμηνο.

Για το σύνολο του έτους, θα διατηρήσουμε την πρόβλεψη μας για πωλήσεις χαμηλότερες από αυτές του 2021 (ακολουθώντας την επιβράδυνση των αποτελεσμάτων του α΄εξαμήνου και του εννεαμήνου), στα € 70 εκατομμύρια και για τα κέρδη -λόγω της διάρθρωσης των δαπανών- θα αναθεωρήσουμε την πρόβλεψη μας σε ζημιές, που θα κινηθούν γύρω από τις € 550 χιλιάδες. Απροσδιόριστος (υπό την έννοια του ότι δε μπορεί να προβλεφθεί η εξέλιξή του) είναι ο παράγοντας των “λοιπών εσόδων” που αφορά σε αναστροφή προβλέψεων, ο οποίος διαμορφώθηκε στα € 4,3 εκατομμύρια στο εννεάμηνο. Δε μπορούμε να προβλέψουμε την εξέλιξή του κατά το δ’ τρίμηνο.

Επενδυτικά, η εταιρία -πέραν των δυσκολιών της φετινής χρονιάς- συγκεντρώνει θετικά στοιχεία για μακροχρόνια διακράτηση, όπως η σταθερότητα των μεγεθών, μηδενικός δανεισμός, ικανοποιητική κερδοφορία, επενδυτικό πρόγραμμα και ικανοποιητική διανομή μερίσματος (κάθε χρόνο από το 2002). Χρηματιστηριακά, η μετοχή χάνει από την αρχή του έτους, 22,6% και κινείται κοντά στο χαμηλό του έτους (€ 3,34). Η διακύμανση της τιμής της μετοχής, από την αρχή του έτους (χαμηλό € 3,34 σε υψηλό €4,74) είναι 41,9%.

Δείτε τον πίνακα οικονομικών μεγεθών, εδώ. Δείτε το Δελτίο Τύπου, εδώ.

 

Το παρόν κείμενο δημοσιεύθηκε στο συνδρομητικό τμήμα του eurocapital.gr, την 15/12/2022

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text