Αρχική | Διάφορα | Τεύχη 2018-2023 (Νο 199 έως Νο 253) | Χ&Α - 248 | INTERLIFE: Ζημίες € 18,2 εκατομμυρίων από το επενδυτικό χαρτοφυλάκιο στο εννεάμηνο

INTERLIFE: Ζημίες € 18,2 εκατομμυρίων από το επενδυτικό χαρτοφυλάκιο στο εννεάμηνο

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
INTERLIFE: Ζημίες € 18,2 εκατομμυρίων από το επενδυτικό χαρτοφυλάκιο στο εννεάμηνο

Οι ζημίες από τις επενδυτικές δραστηριότητες (χαρτοφυλάκιο) του Ομίλου και το αυξημένο κόστος αποζημίωσης ασφαλισμένων, λόγω της αύξησης του πληθωρισμού, οδήγησαν το τελικό αποτέλεσμα, σε ζημιές ύψους € 12,6 εκατομμυρίων έναντι κερδών € 10,3 εκατομμύρια στο εννεάμηνο του 2021, εδώ. Δείτε την σύνθεση του χαρτοφυλακίου της Interlife στην οικονομική έκθεση του α΄εξαμήνου (εδώ σελ. 16 - εδώ).

Για το σύνολο του έτους, η διοίκηση εκτιμά ότι η κατάσταση θα διατηρηθεί, ώς έχει μέχρι το τέλος του έτους. Οι κίνδυνοι που αντιμετωπίζει η εταιρία, αυτή την περίοδο είναι η αστάθεια των χρηματαγορών -κατάσταση η οποία προκαλεί διακυμάνσεις στην αποτίμηση του χαρτοφυλακίου της- και ο υψηλός πληθωρισμός, ο οποίος αυξάνει το κόστος αποζημίωσης. Η αντιμετώπιση του κινδύνου αυτού, απαιτεί την αύξηση των ασφαλίστρων από τον κλάδο συνολικά καθότι η μεμονωμένη αύξηση θα δημιουργήσει ανταγωνιστικά μειονεκτήματα.

Για το σύνολο του έτους, θα διατηρήσουμε την εκτίμηση μας για έσοδα στα € 78 εκατομμύρια και τις ζημίες στα € 3 εκατομμύρια (με επιφύλαξη για περαιτέρω ζημιές) .

Χρηματιστηριακά, η μετοχή έχει μικρή εμπορευσιμοτητα (17 πράξεις κατά μέσο όρο ημερησίως) και παρουσιάζει μηδενική μεταβολή από την αρχή του έτους. Επενδυτικά, παρακολουθούμε την εταιρία, όμως, στην παρούσα φάση δεν είμαστε θετικοί για τη μετοχή της, λόγω της γενικότερης αστάθειας, που υπάρχει στο περιβάλλον και επηρεάζει αρνητικά τα μεγέθη της εταιρίας. Όμως, εκτιμούμε ότι, η σταθεροποίηση των επιτοκίων -ο παράγοντας αυτός επηρεάζει σημαντικά την αποτίμηση του χαρτοφυλακίου της- θα πρέπει να μας οδηγήσει στο να ξαναδούμε τα στοιχεία της και τη μετοχή της. Συνεπώς, θεωρούμε πιθανό, εντός του 2023, η μετοχή της, να έχει και πάλι επενδυτικό ενδιαφέρον.

Δείτε τον πίνακα οικονομικών μεγεθών, εδώ.

 

Το παρόν κείμενο δημοσιεύθηκε στο συνδρομητικό τμήμα του eurocapital.gr, την 19/12/2022

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text