Αρχική | Διάφορα | Τεύχη 2018-2023 (Νο 199 έως Νο 253) | Χ&Α - 248 | INTRAKAT: Θετικές εξελίξεις στην εταιρία - Αναγκαία η εμφάνιση κερδοφορίας μελλοντικά

INTRAKAT: Θετικές εξελίξεις στην εταιρία - Αναγκαία η εμφάνιση κερδοφορίας μελλοντικά

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
INTRAKAT: Θετικές εξελίξεις στην εταιρία - Αναγκαία η εμφάνιση κερδοφορίας μελλοντικά

Αύξηση εσόδων 5,7%, ζημιές ύψους € 7,7 εκατομμυρίων και ανεκτέλεστο ύψους € 1,2 δισεκατομμυρίων κατέγραψε ο Όμιλος Intrakat στο εννεάμηνο 2022 (εδώ).

Με εντατικούς ρυθμούς, η διοίκηση της εταιρίας, επικεντρώνει την προσοχή της, στην λειτουργική αναδιάρθρωση του Ομίλου καθώς και στο νέο αναπτυξιακό πρόγραμμα επενδύσεων, που αφορά έργα υποδομών, ΑΠΕ, ΣΔΙΤ και παραχωρήσεις, αξιοποίηση ακινήτων και έργα διαχείρισης απορριμμάτων. Ενόψει των ανωτέρω, εγκρίθηκε η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους € 100 εκατομμυρίων, η οποία πρόκειται να ολοκληρωθεί στις αρχές του 2023.

Οι προκλήσεις για το υπόλοιπο του έτους αλλά και για το 2023, εξακολουθούν να είναι οι πληθωριστικές πιέσεις, στις τιμές ενέργειας και στα κατασκευαστικά κόστη.

Για το σύνολο του έτους, θα διατηρήσουμε την πρόβλεψη μας για έσοδα στα € 230 εκατομμύρια και θα περιορίσουμε τις ζημίες στα € 20 εκατ. (από € 35 εκατ.).

Αξιολογούμε θετικά, τις εξελίξεις στην εταιρία καθώς διαφαίνονται αρκετά θετικές προοπτικές για τον κλάδο των κατασκευών, με την Intrakat ήδη να έχει αναλάβει μεγάλα και σημαντικά έργα. Ωστόσο, όμως όλες αυτές οι προοπτικές πρέπει να αποτυπωθούν μελλοντικά και στα μεγέθη της εταιρίας, τα οποία επί σειρά ετών είναι ζημιογόνα.

Χρηματιστηριακά, εκτιμούμε ότι το επενδυτικό κοινό κινείται -ακόμα- επιφυλακτικά απέναντι στην μετοχή ενόψει της αναδιάρθρωσης του Ομίλου, της ΑΜΚ και των πληθωριστικών πιέσεων που αναμένεται να επηρεάσουν τα κόστη της εταιρίας αρνητικά και στο επόμενο έτος. Εντούτοις έχει κερδίσει την εύνοια των θεσμικών καθώς την 30/9/2022, βρέθηκε σε 17 χαρτοφυλάκια Αμοιβαίων Κεφαλαίων από 2 την 31/12/2021.

Επενδυτικά παραμένουμε και εμείς επιφυλακτικοί.

Δείτε τον πίνακα οικονομικών μεγεθών, εδώ.

 

Το παρόν κείμενο δημοσιεύθηκε στο συνδρομητικό τμήμα του eurocapital.gr, την 19/12/2022

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text