Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ τείνει σήμερα (Τετ, 21/12/22) να πετύχει νέα υψηλά εξαμήνου

Ο ΓΔ τείνει σήμερα (Τετ, 21/12/22) να πετύχει νέα υψηλά εξαμήνου

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ικανοποιητική για τους longs είναι η σημερινή συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ με μέτρια άνοδο +0,88% και μικρό τζίρο 50 εκατ, διασπά αυτή τη στιγμή (4.10 μμ) για δέκατα της μονάδας το άνω όριο των 923,6 μονάδων του 20ήμερου οριζόντιου καναλιού των 903-923,6 μονάδων δίδοντας οριακό σήμα ενίσχυσης θέσεων.

Το θετικό της συνεδρίασης είναι το ότι ο ΓΔ δείχνει να διασπά ένα «ανηφορικό τρίγωνο» , σχηματισμό με αρκετά μεγάλη ευστοχία και το αρνητικό είναι ότι οι κύριοι ξένοι δείκτες μετά από μια όχι-μικρή 10ήμερη διόρθωση (κατά μέσον όρο -5%) δεν έχουν ακόμα αντιδράσει ουσιαστικά ανοδικά ευρισκόμενοι σε βραχυχρόνια καθοδική τάση, αν και η μεσοχρόνια τάση τους είναι ανοδική.

Ευχάριστα λοιπόν εξελίσσεται μέχρις στιγμής η σημερινή συνεδρίαση αλλά θα πρέπει να περιμένουμε αύριο και μεθαύριο για να δούμε επιβεβαιώσεις ανόδου ή αποτυχίας ανόδου.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το πλήρες μετοχών Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Ανοδικά κινούνται αυτή τη στιγμή τα 2/3 των μετοχών και καθοδικά το 1/3 ενώ 6 μετοχές, οι ΑΤΤΙΚΑ, ΙΝΤΚΑ, ΦΡΛΚ, ΜΙΓ, ΙΝΛΟΤ, ΠΛΑΘ, πετυχαίνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3% σε σύγκριση με καμία μετοχή που να χάνει περισσότερο του -3%.

Οι μετοχές της ημέρας : είναι τρεις. Η ΙΝΤΚΑ που διασπά τον στροφέα της των 1,8 ευρώ με μεγάλη άνοδο +7% και μεγάλους όγκους 400 χιλ τεμαχίων, ο ΦΡΛΚ που διασπά το αγκίστρι του των 3,33 με μεγάλη άνοδο +4,55% και μεγάλους όγκους 150 χιλ τεμαχίων και η ΑΤΤΙΚΑ που πετυχαίνει το 6ο συνεχόμενο limit up +10%.

Σήματα αγορών, όπως είπαμε, δίνουν σήμερα οι ΙΝΤΚΑ και ΦΡΛΚ ενώ τείνουν να κάνουν το ίδιο οι ΣΑΡ με στροφέα τα 6,85 ευρώ και ΕΛΠΕ με αγκίστρι τα 7,6 ευρώ.

Νέα υψηλά 6μήνου πετυχαίνουν σήμερα οι, ΙΝΤΚΑ, ΦΡΛΚ, ΑΤΤΙΚΑ, ΓΕΚΤΕΡΝΑ, ΤΕΝΕΡΓΑ και ΑΡΑΙΓ ενώ καμία δεν σημειώνει νέα χαμηλά ιδίου διαστήματος.

Τέλος, ο δείκτης τραπεζών ΔΤΡ με μικρή άνοδο +0,6% απέχει αρκετά, 3,7%, από το δικό υψηλό τέλους Νοεμβρίου σε αντίθεση με τον ΓΔ που σήμερα πολεμά να το διασπάσει.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ίδιαν ώρα.

 

-----

vΣτοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων

Δείτε τη σύνθεση και την καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, εδώ.
Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2022 εδώ.

Συμπληρωματικά:

  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2002 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με το χαρτοφυλάκιο του Απόλυτου Συστήματος και τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα, εδώ.
  • Δείτε τον πίνακα με τις 60 μετοχές που παρακολουθεί το τεχνικό χαρτοφυλάκιο, εδώ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text