Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ούτε σήμερα (Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2022) δεν φαίνεται να έχει ο ΓΔ την δύναμη ή την διάθεση να διασπάσει ανοδικά το κανάλι αναμονής των 903-924 μονάδων

Ούτε σήμερα (Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2022) δεν φαίνεται να έχει ο ΓΔ την δύναμη ή την διάθεση να διασπάσει ανοδικά το κανάλι αναμονής των 903-924 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Δεν μας ενοχλεί το γεγονός ότι ο ΓΔ για πολλοστή φορά δεν μπορεί σήμερα να διασπάσει την έγκυρη αντίσταση των 924 μονάδων, σημειώνοντας ελάχιστη μεταβολή -0,10% (στις 923 μονάδες, στις 4.10 μμ) με μαύρο καντήλι μεγέθους -0,40% και πολύ μικρούς τζίρους (35 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) δείχνοντας  στάση αναμονής των επενδυτών, έως ότου ξεπεραστεί η βραχυχρόνια διόρθωση στους ξένους δείκτες.

Εμείς πάντως παραμένουμε αισιόδοξοι διότι ο ΓΔ βρίσκεται κοντύτερα στο άνω όριο των 924 μονάδων του αναφερθέντος καναλιού και όχι στο κάτω όριο των 903, οπότε είναι ευκολότερο να γίνει η ανοδική διάσπαση. Εκτός αυτού, εντός του καναλιού διακρίνουμε 20ήμερο σχηματισμό ανηφορικού τριγώνου που συνήθως λύεται ανοδικά.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Ούτε σήμερα θα κάνει πράξεις (πωλήσεις) το πλήρως αγορασμένο ΤΧ.

Μετοχές

Παρά του ότι ο ΓΔ φέρει οριακότατα αρνητικό πρόσημο, οι ανοδικές μετοχές είναι λίγο περισσότερες των καθοδικών ενώ 3 μετοχές, οι ΑΤΤΙΚΑ, ΑΝΕΚ και ΑΒΑΞ, σημειώνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3% σε σύγκριση με καμία μετοχή που να χάνει περισσότερο του -2%.

Η μετοχή της ημέρας : και πάλι σήμερα είναι η ΑΤΤΙΚΑ που σημειώνει το 7ο στη σειρά limit up +10% με μεγάλουw σήμερα τζίρους κοντά στο 1,5 εκατ ευρώ παρασύροντας την μέχρι πρότινος τελματωμένη και παραμελημένη ΑΝΕΚ σε άνοδο +3,8% με τζίρο 150 χιλ ευρώ. Φημολογείται ότι η ΑΤΤΙΚΑ θα εξαγοράσει σε λίγους μήνες την ΑΝΕΚ δημιουργώντας την  μεγαλύτερη ελληνική ναυτιλιακή-επιβατική εταιρία με δεύτερη, την πολύ μικρότερη ΜΙΝΟΑΝ που ανήκει στην ναπολιτάνικη Γκριμάλντι.

Καμία μετοχή δεν δίνει σήμερα σήματα μεσομακροπρόθεσμων αγορών με ανοδική διάσπαση στροφέα - υψηλού τριμήνου. Μεσοπρόθεσμο σήμα αγορών με ανοδική διάσπαση στροφεά – υψηλού διμήνου δίνει σήμερα το ΠΛΑΙΣ.

Τείνουν να δώσουν τέτοια μεσομακροπρόθεσμα σήματα αγορών οι,  ΔΕΗ με στροφέα τα 6,8 ευρώ και ΕΛΠΕ με αγκίστρι τα 7,6 ευρώ.

Νέα υψηλά τριμήνου πετυχαίνουν σήμερα οι, ΑΤΤΙΚΑ, ΑΝΕΚ (που από σήμερα την εισάγουμε, λίγο καθυστερημένα, στην λίστα παρακολούθησης), ΓΕΚΤ και ΑΡΑΙΓ ενώ καμία δεν σημειώνει νέα χαμηλά ιδίας περιόδου.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ίδιαν ώρα.

 

-----

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων

Δείτε τη σύνθεση και την καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, εδώ.
Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2022 εδώ.

Συμπληρωματικά:

  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2002 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με το χαρτοφυλάκιο του Απόλυτου Συστήματος και τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα, εδώ.
  • Δείτε τον πίνακα με τις 60 μετοχές που παρακολουθεί το τεχνικό χαρτοφυλάκιο, εδώ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text