Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | O ΓΔ σήμερα, Παρ, 23/12/22, για μια ακόμη μέρα στέκεται στα πρόθυρα του υψηλού εξαμήνου των 925 μονάδων

O ΓΔ σήμερα, Παρ, 23/12/22, για μια ακόμη μέρα στέκεται στα πρόθυρα του υψηλού εξαμήνου των 925 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ικανοποιητική για τους longs θεωρούμε την σημερινή συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ με πολύ μικρή μεταβολή -0,20% (στις 922 μονάδες, στις 4.20 μμ) και με ελάχιστο τζίρο (30 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο), κινείται πολύ κοντά στο άνω όριο του 20ήμερου εύρους αναμονής των 903-925 μονάδων και του είναι εύκολο να το διασπάσει ανοδικά με πιθανή συνέπεια έκλυση ενός νέου κύματος προς τις 1000 μονάδες αυτή τη φορά.

Ο μόνος ενδοιασμός μας έγκειται στα ξένα χρηματιστήρια τα οποία δεν μπορούν να αντιδράσουν μετά την προ δεκαημέρου καθίζησή τους (περίπου -5% από το υψηλό Νοεμβρίου) παραμένοντας στα χαμηλά 10ημέρου και κινδυνεύοντας να διασπάσουν καθοδικά περαιτέρω στηρίξεις.

Παραμένουμε αισιόδοξοι όσο ο ΓΔ κινείται πάνω από το χαμηλό 20 ημερών των 903 μονάδων και ακόμα πιο αισιόδοξοι όσο κινείται πάνω από τον μέσον άξονα των 910 μονάδων του 20ήμερου εύρους του.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Οι πτωτικές μετοχές αυτή τη στιγμή είναι λίγο περισσότερες των ανοδικών αλλά τρεις μετοχές, οι ΠΛΑΙΣ, ΙΝΚΑΤ, ΑΤΤΙΚΑ, σημειώνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3% σε σύγκριση με καμία που να σημειώνει μεγάλη πτώση χειρότερη του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : αναμφισβήτητα είναι το ΠΛΑΙΣ με εκτόξευση +45% και τεράστιο γι αυτή τη μετοχή τζίρο 8 σχεδόν εκατομ ευρώ καθώς η οικογένεια Γεράρδου ανακοίνωσε δημόσια πρόταση με έξοδο της μετοχής από το ταμπλώ . Η μετοχή σημειώνει σήμερα κάτι σαν «πύρειο νίκη».

Η ΙΝΚΑΤ πετυχαίνει αυτή τη στιγμή άνοδο +6,20% με μεγάλους όγκους 165 χιλ τεμαχίων σημειώνοντας νέο υψηλό διμήνου.

Η ΑΤΤΙΚΑ σήμερα δεν σημειώνει limit up +10% αρκούμενη στη μισή άνοδο, στο περίπου +5%. Ισως κάπου εδώ να βρίσκεται η τοπική της κορυφή μετά από την εκτίναξη από το 1 ευρώ των αρχών Δεκέμβρη μέχρι τα σημερινά περίπου 2 ευρώ.

Καμία μετοχή δεν δίνει σήμερα σήματα αγορών με ανοδική διάσπαση στροφέα – υψηλού τριμήνου αλλά τείνουν να κάνουν τέτοια διάσπαση οι, ΣΑΡ με αγκίστρι τα 6,84 ευρώ, ΕΛΠΕ με αγκίστρι τα 7,4 και ΑΒΑΞ με στροφέα τα 0,785 ευρώ.

Νέα υψηλά εξαμήνου σημειώνουν σήμερα οι, ΑΡΑΙΓ, ΠΛΑΙΣ, ΑΤΤΙΚΑ και ΓΕΚΤ.

Θα επανέλθουμε την επόμενη Τρίτη, 27/12/22

Διαβάστε το προχθεσινό άρθρο του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου για την εποχική ανοδικότητα του πρώτου διμήνου του έτους.

Ο κ. Δημόπουλος σας εύχεται καλά Χριστούγεννα.

 

-----

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων

Δείτε τη σύνθεση και την καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, εδώ.
Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2022 εδώ.

Συμπληρωματικά:

  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2002 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με το χαρτοφυλάκιο του Απόλυτου Συστήματος και τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα, εδώ.
  • Δείτε τον πίνακα με τις 60 μετοχές που παρακολουθεί το τεχνικό χαρτοφυλάκιο, εδώ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text