Αρχική | Χαρτοφυλάκια | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ δεν έχει σήμερα, Τρίτη, 27/12/2022, και ώρα 4.20 μμ, τις δυνάμεις να διασπάσει ανοδικά την αντίσταση των 924 μονάδων  

Ο ΓΔ δεν έχει σήμερα, Τρίτη, 27/12/2022, και ώρα 4.20 μμ, τις δυνάμεις να διασπάσει ανοδικά την αντίσταση των 924 μονάδων  

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Δεν μας ενοχλεί που ο ΓΔ (+0,25%, στις 923 μονάδες) αδυνατεί να διασπάσει την έγκυρη (τριών σημείων επαφής) αντίσταση – υψηλό εξαμήνου των 924, 2 μονάδων και ούτε μας ενοχλεί η σημερινή πολύ χαμηλή συναλλακτική δραστηριότητα των 20 εκατ αναμενομένων στο κλείσιμο.

Και τούτο διότι ο ΓΔ βρίσκεται πολύ κοντά, σε απόσταση μιας μονάδας ή 0,10% στην αντίσταση των 924 μονάδων που μπορεί να σπάσει εύκολα ενώ στο μεσοχρόνιο γράφημά του εμφανίζει τον bullish σχηματισμό του «ανηφορικού τριγώνου».

Το μόνο που μας προβληματίζει είναι η αδυναμία των διεθνών δεικτών να ξεφύγουν από τα χαμηλά 50ημέρου που τους καθήλωσε η μέτρια (περίπου -5%) διόρθωση των αρχών Δεκεμβρίου.

Ας περιμένουμε λοιπόν ακόμη λίγες μέρες να δούμε την τύχη του αναφερθέντος ανηφορικού τριγώνου του ΓΔ.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Ούτε σήμερα θα κάνει πράξεις το πλήρως αγορασμένο Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο.

Μετοχές

Ο ΓΔ είναι σχεδόν αμετάβλητος σε σχέση με το κλείσιμο της Παρασκευής αλλά αυτή τη στιγμή οι ανοδικές μετοχές είναι διπλάσιες των καθοδικών ενώ δύο μετοχές, ΜΙΓ και ΕΛΛ, σημειώνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3% σε σύγκριση με μια μετοχή, την ΑΝΕΚ, που σημειώνει μεγάλη πτώση χειρότερη του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : Είναι και πάλι η ΜΙΓ (+15% με 360 χιλ ευρώ τζίρο) που πρόσφατα αποφάσισε να θυσιάσει την ΑΤΤΙΚΑ για να αποκτήσει στον ισολογισμό της θετική καθαρή θέση (να μην χρωστά πουθενά).

Και η ΕΛΛ θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί σαν μετοχή της ημέρας καθώς διασπά ανοδικά την αντίσταση των 16,7 ευρώ με μεγάλη άνοδο +4.50% και μεγάλο τζίρο 180 χιλ ευρώ. Πιθανόν η αγορά να περιμένει κατά την άνοιξη ένα γερό μέρισμα.

Νέα υψηλά 6μήνου πετυχαίνουν σήμερα οι, ΜΙΓ, ΕΛΛ, ΑΡΑΙΓ, ΜΟΗ, ΠΛΑΙΣ και ΓΕΚΤ σε αντίθεση με κανένα νέο χαμηλό ιδίου διαστήματος .

Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ίδιαν ώρα.

-----

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων

Δείτε τη σύνθεση και την καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, εδώ.
Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2022 εδώ.

Συμπληρωματικά:

  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2002 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με το χαρτοφυλάκιο του Απόλυτου Συστήματος και τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα, εδώ.
  • Δείτε τον πίνακα με τις 60 μετοχές που παρακολουθεί το τεχνικό χαρτοφυλάκιο, εδώ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text