Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Συνεχίζεται και σήμερα (Τετ, 28/12/22) με ελάχιστη διακυμανσιμότητα η κίνηση του ΓΔ πολύ κοντά στο υψηλό εξαμήνου των 924 μονάδων

Συνεχίζεται και σήμερα (Τετ, 28/12/22) με ελάχιστη διακυμανσιμότητα η κίνηση του ΓΔ πολύ κοντά στο υψηλό εξαμήνου των 924 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ημέρα ανάπαυλας φαίνεται να είναι και η σημερινή με τον ΓΔ να χάνει αυτή τη στιγμή. 4.10 μμ, -0,10% (στις 922 μονάδες) με πολύ μικρό τζίρο (30 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με παρόμοια άτονη συμπεριφορά στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια (πχ DAX -0,10%)

To μεσοπρόθεσμο γράφημα του ΓΔ εξακολουθεί να είναι bullish (ανοδικό-αισιόδοξο) καθώς ο εν λόγω δείκτης βρίσκεται πολύ κοντά στην αντίσταση των 924 μονάδων ενός 20ήμερου ανηφορικού τριγώνου το οποίο στατιστικά λύεται ανοδικά.

Ωστόσο, υπάρχουν και κάποιες πιθανότητες καθοδικού γυρίσματος το οποίο δεν θα μας ανησυχήσει όσο ο ΓΔ θα κινείται πάνω από την στήριξη – χαμηλό δυο εβδομάδων των 912 μονάδων.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Ούτε σήμερα θα κάνει πράξεις το Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο.

Μετοχές

Οι πτωτικές μετοχές είναι αυτή τη στιγμή περίπου διπλάσιες των ανοδικών αλλά 3 μετοχές, οι ΑΝΕΚ, ΑΤΤΙΚΑ, ΙΝΤΚΑ, σημειώνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3% σε σύγκριση με καμία μετοχή που να χάνει περισσότερο του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : Θεωρούμε την ΙΝΤΚΑ που διασπά ανοδικά το αγκίστρι της των 1,814 ευρώ με μεγάλη άνοδο +4,40% και πολύ μεγάλους όγκους 2,5 εκατ τεμαχίων μέχρις στιγμής. Αιτία είναι ότι διασταυρώθηκε ένα μεγάλο πακέτο μεταξύ θεσμικών στα 1,9 ευρώ, γεγονός που παρέσυρε την μετοχή προς τα 8,20 ευρώ.

Η ΑΝΕΚ εμφανίζει μεγάλη διακυμανσιμότητα. Μετά το χθεσινό limit down ακολουθεί σήμερα άνοδος +6% αλλά με όγκο λίγο μειωμένο σε σχέση με τους τελευταίους ημερήσιου όγκους.

Σήματα ενίσχυσης θέσεων δίνει σήμερα η ΙΝΤΚΑ. Το ΤΧ κατέχει ΙΝΤΚΑ αλλά δεν έχει μετρητά για να ενισχύσει.

Μετοχές που τείνουν να δώσουν μεσομακροπρόθεσμα σήματα αγορών με ανοδική διάσπαση στροφέα – υψηλού τριμήνου, διακρίνουμε τις ΚΟΥΕΣ με στροφέα τα 4,8 ευρώ, ΤΕΝΕΡΓΑ 20,5, ΕΛΠΕ 7,7 και ΜΠΕΛΑ με αγκίστρι τα 16 ευρώ.

Τείνει να δώσει σήματα πωλήσεων με αντίστροφη σηματοδότηση ο ΟΛΘ με πωλητικό στροφέα τα 23 ευρώ.

Νέα υψηλά εποχής πετυχαίνουν σήμερα οι, ΙΝΤΚΑ, ΜΟΗ, ΓΚΕΚΤ και ΠΛΑΙΣ ενώ καμία δεν σημειώνει αντίστοιχα χαμηλά.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ίδιαν ώρα.

 

-----

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων

Δείτε τη σύνθεση και την καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, εδώ.
Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2022 εδώ.

Συμπληρωματικά:

  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2002 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με το χαρτοφυλάκιο του Απόλυτου Συστήματος και τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα, εδώ.
  • Δείτε τον πίνακα με τις 60 μετοχές που παρακολουθεί το τεχνικό χαρτοφυλάκιο, εδώ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text