Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Κόντρα στα διεθνή χρηματιστήρια ο ΓΔ πιθανότατα σήμερα, Παρ, 30-12-22, να κλείσει σε νέα υψηλά 6μήνου

Κόντρα στα διεθνή χρηματιστήρια ο ΓΔ πιθανότατα σήμερα, Παρ, 30-12-22, να κλείσει σε νέα υψηλά 6μήνου

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ευχάριστη έκπληξη αποτελεί η σημερινή συνεδρίαση με τον ΓΔ να σημειώνει αυτή τη στιγμή (4.20 μμ) μέτρια άνοδο +0,80% (στις 928 μονάδες) με μικρό, αλλά αυξημένο σε σχέση με τις προηγούμενες συνεδριάσεις, τζίρο, περίπου 60 εκατ μαζί με τα πακέτα της ΓΕΚΤ, πετυχαίνοντας ανοδική διάσπαση της έγκυρης αντίστασης των 924 μονάδων.

Η σημερινή άνοδος είναι πολύ σημαντική διότι σύμφωνα με το προ εβδομάδας άρθρο μας αν ο ΓΔ κλείσει σήμερα πάνω από τις 930 μονάδες, τότε πιθανότατα βάσει εποχικότητας θα έχουμε μη-πτωτικό πρώτο δίμηνο 2023. Αυτό σημαίνει ότι σήμερα έχουμε σήμα μερικής ενίσχυσης θέσεων ακόμα κι αν ο ΓΔ προσεγγίσει παρά 2-3 μονάδες τις 930 μονάδες.

Ο μόνος μας ενδοιασμός είναι οι ξένοι δείκτες που βρίσκονται σε μέτρια κατάσταση και μάλιστα ο DAX τείνει να διασπάσει σήμερα καθοδικά βραχυμεσοπρόθεσμη στήριξη.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το ΤΧ σήμερα δεν θα κάνει πράξεις, ούτε πωλήσεις γιατί η τάση είναι καθαρά ανοδική, ούτε αγορές διότι δεν έχει μετρητά αφού είναι πλήρες μετοχών.

Μετοχές

Ανοδικά κινούνται αυτή τη στιγμή τα 3/4 των μετοχών ενώ 4 μετοχές, ΒΙΟΣΣΚ, ΑΤΤ, ΑΤΤΙΚΑ και ΙΝΚΑΤ, πετυχαίνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3% σε σύγκριση με καμία μετοχή που να χάνει περισσότερο του -1%.

Η μετοχή της ημέρας : Είναι δύο, πρώτη και ελκυστικότερη  η ΒΙΟΣΣΚ που διασπά έγκυρη αντίσταση με μεγάλη άνοδο +6,7% και μεγάλους όγκους 220 χιλ τεμαχίων. Και δεύτερη η ΙΝΚΑΤ που επίσης διασπά ανοδικά έγκυρη αντίσταση - υψηλό τριμήνου σε προσαρμοσμένη τιμή μετά από το σημερινό κόψιμο δικαιώματος.

Εντυπωσιακές είναι και οι δύο συγγενείς ΤΕΝΕΡΓΑ και ΓΕΚΤΕΡΝΑ. Η πρώτη τείνει να δώσει σήμα αγορών με ανοδική διάσπαση "ανηφορικού τριγωνακίου" και η δεύτερη διακινεί μεγάλα πακέτα σε οριακά νέα υψηλά εξαμήνου λόγω πώλησης μετοχών της θυγατρικής ΤΕΝΕΡΓΑ σε ξένους θεσμικούς.

Τείνουν να δώσουν σήματα αγορών παρόμοια με τα σημερινά των ΒΙΟΣΣΚ, ΙΝΚΑΤ και ΤΕΝΕΡΓΑ, οι ΔΕΗ με στροφέα τα 6,8 ευρώ και τα ΕΛΠΕ με αγκίστρι τα 7,6 ευτρώ. Αντίθετα, ο ΟΛΘ τείνει να δώσει αντίστροφα σήματα πωλήσεων με καθοδική διάσπαση πωλητικού στροφέα στα 23 ευρώ.

Θα επανέλθουμε την Δευτέρα, 2/1/23 κατά την ίδιαν ώρα.

Ο κ Δημόπουλος σας εύχεται ευτυχισμένο το 2023 και ελπίζουμε και πάλι κερδοφόρο.

Ο απολογισμός 2023 του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου θα αναρτηθεί την Κυριακή ή Δευτέρα.

 

-----

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων

Δείτε τη σύνθεση και την καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, εδώ.
Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2022 εδώ.

Συμπληρωματικά:

  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2002 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με το χαρτοφυλάκιο του Απόλυτου Συστήματος και τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα, εδώ.
  • Δείτε τον πίνακα με τις 60 μετοχές που παρακολουθεί το τεχνικό χαρτοφυλάκιο, εδώ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text