Αρχική | Διάφορα | Τεύχη 2018-2023 (Νο 199 έως Νο 253) | Χ&Α - 248 | MEVACO: Θετικές οι προοπτικές για τα επόμενα χρόνια - Αδικεί η χαμηλή εμπορευσιμότητα

MEVACO: Θετικές οι προοπτικές για τα επόμενα χρόνια - Αδικεί η χαμηλή εμπορευσιμότητα

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
MEVACO: Θετικές οι προοπτικές για τα επόμενα χρόνια - Αδικεί η χαμηλή εμπορευσιμότητα

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

MEVACO

 

Θετικές οι προοπτικές για τα επόμενα χρόνια - Αδικεί η χαμηλή εμπορευσιμότητα

 

Αρκετά ικανοποιητικά, εμφανίστηκαν, τα αποτελέσματα της εταιρίας, στο εννεάμηνο, με τον κύκλο εργασιών να σημειώνει άνοδο 89,6% και τα κέρδη προ φόρων να σημειώνουν άνοδο 89,3% σε σχέση με το εννεάμηνο του 2021, (εδώ).

Όπως έχουμε εξηγήσει και σε παλαιότερα μας άρθρα για την εταιρία, τα περσινά και τα φετινά μεγέθη, ευνοήθηκαν σημαντικά, αρχικά από την επανεκκίνηση της οικονομίας, μετά το ξέσπασμα της πανδημίας Covid (το 2020) και στην συνέχεια από την μεγάλη ζήτηση, που δημιουργήθηκε για τα προϊόντα της εταιρίας. Καταλυτικός παράγοντας, ήταν και είναι η ανάπτυξη των έργων ΑΠΕ, καθώς εκτός από μεταλλικά προϊόντα βιομηχανικής παραγωγής, η εταιρία κατασκευάζει κινούμενες και σταθερές βάσης φωτοβολταϊκών πάρκων. Εκτιμούμε ότι αυτή η δραστηριότητα σε συνδυασμό με την άνθηση των έργων ΑΠΕ, μπορεί να δίνει κατασκευαστικό έργο στην εταιρία για μια σειρά ετών και να την οδηγήσει σε αύξηση του κύκλου εργασιών και αύξηση της κερδοφορίας..

Θα αναθεωρήσουμε την εκτίμηση μας για κύκλο εργασιών από τα € 34 εκατ. στα € 43 εκατ. και για τα κέρδη εκτιμούμε ότι θα κινηθούν γύρω από τα € 3 εκατομμύρια διαμορφώνοντας το καθαρό περιθώριο κέρδους στο 7%. Σύμφωνα με την πρόβλεψη o αναμενόμενος δείκτης P/E διαμορφώνεται στο 9,1 έναντι δείκτη P/E το 2021, στο 11,6.

Χρηματιστηριακά, η μετοχή έχει πολύ χαμηλή εμπορευσιμότητα (μ.ο. ημερήσιων πράξεων 9) και κερδίζει από την του έτους, 20,9%.

Παρά την χαμηλή εμπορευσιμότητα, είμαστε θετικοί για την μετοχή, λόγω των προοπτικών που αναφέραμε παραπάνω. Σύμφωνα με τον πίνακα των μετοχών που παρακολουθούμε, είχαμε ορίσει ως τιμή εισόδου στην αγορά τα € 2,40, πλην όμως, το επίπεδο αυτό δείχνει δύσκολο να επιτευχθεί. Ως εκ τούτου, καθώς θεωρούμε ότι, μία βελτίωση των συνθηκών της αγοράς, σε συνδυασμό με τη βελτίωση των μεγεθών της εταιρίας, μπορεί να οδηγήσει την τιμή της μετοχής σε ανώτερα επίπεδα, αναπροσαρμόζουμε το επίπεδο της τιμής παρέμβασης, κοντά στα τρέχοντα επίπεδα της αγοράς, δηλαδή στο € 2,60.

Δείτε τον πίνακα οικονομικών μεγεθών, εδώ.

Το παρόν άρθρο, είναι τμήμα της ύλης του τεύχους 248 (Ιανουάριος 2023) του περιοδικού ΧΡΗΜΑ & ΑΓΟΡΑ. Δείτε τα πλήρη περιεχόμενα του τεύχους 248, εδώ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text