Αρχική | Χαρτοφυλάκια | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ ωθούμενος από τους ευρωπαϊκούς δείκτες σημειώνει και σήμερα (Τετ, 4/1/22) οριακά νέο υψηλό 8μήνου πλησιάζοντας τις 950 μονάδες

Ο ΓΔ ωθούμενος από τους ευρωπαϊκούς δείκτες σημειώνει και σήμερα (Τετ, 4/1/22) οριακά νέο υψηλό 8μήνου πλησιάζοντας τις 950 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ικανοποιητική για τους longs θεωρούμε και την σημερινή συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ παρά την αξιόλογη πρόσφατη άνοδό του (+5% μέσα σε ένα μήνα) σημειώνει και σήμερα νέο υψηλό  περιόδου με μικρή άνοδο +0,25% (στις 946 μονάδες στις 4.20 μμ) και με μικρό, αλλά αυξημένο σε σχέση με τις προηγούμενες μέρες, τζίρο (55 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) συνεχίζοντας την πορεία του προς τις 950 και γιατί όχι προς τις 1000 μονάδες.

Αυτό θα είναι αναπόφευκτο εφόσον ο ΓΔ δεν χάσει την στήριξη Ε στις περίπου 900 μονάδες ενώ πολύτιμη θα είναι η βοήθεια από τους ξένους δείκτες αν αυτοί σημειώσουν νέα υψηλά πάνω από τα φθινοπωρινά του 2022. Σήμερα αυτό προσπαθούν να καταφέρουν μερικοί όπως ο DAX (αυτή τη στιγμή στο +1,95%).

Στρατηγική για το κλείσιμο

Ούτε σήμερα θα κάνει πράξεις το πλήρως το από σχεδόν διμήνου πλήρως αγορασμένο ΤΧ.

Μετοχές

Παρά το οριακό θετικό πρόσημο του ΓΔ οφειλόμενο στις ανόδους μερικών blue chips, οι καθοδικές μετοχές είναι λίγο περισσότερες των ανοδικών αλλά καμία δεν χάνει περισσότερο του -3% σε σχέση με 4 μετοχές, τις ΒΙΟ, ΕΛΧΑ, ΣΕΝΕΡ, ΚΕΚΡ, που κερδίζουν περισσότερο του +3%.

Η μετοχή της ημέρας : είναι οι τρεις του ομίλου ΒΙΟΧΑΛΚΟ με μεγάλες ανόδους γύρω στο +4% και με μεγάλους όγκους. Η ΚΕΚΡ σημειώνει limit up +24% με καλούς όγκους 100 χιλ τεμαχίων δηλαδή με τζίρο 110 χιλ ευρώ, ποσό που δεν ενδιαφέρει τους θεσμικούς παρά μόνο μικρούς κερδοσκόπους.

Σήματα αγορών με ανοδική διάσπαση στροφέα ή αγκιστριού σε υψηλά τριμήνου δίνουν οι ΕΛΧΑ, ΣΕΝΕΡ, ΚΕΚΡ και η κατά τους τελευταίους μήνες τραπεζική leader η ΠΕΙΡ.

Τείνουν να δώσουν τέτοια σήματα αγορών οι, ΑΛΦΑ με αγκίστρι στα 10,5 ευρώ, ΣΑΡ 6,85, ΤΙΤ 12,5 και ΜΠΕΛΑ με αγκίστρι στα 16 ευρώ.

Νέα υψηλά 4μήνου σημειώνουν σήμερα οι, ΕΛΧΑ, ΣΕΝΕΡ, ΚΕΚΡ, ΠΕΙΡ, ΚΟΥΕΣ, ΑΡΑΙΓ και ΟΛΥΜ ενώ σε αντίθετη τάση, προς χαμηλά 4μήνου βαίνει ο ΟΤΕ.

Διαβάστε το βράδυ την ανάρτησή του ΤΧ για τις μετοχές νικήτριες και ηττημένες του 2022.

 

-----

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων

Δείτε τη σύνθεση και την καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, εδώ.
Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2022 εδώ.

Συμπληρωματικά:

  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2002 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με το χαρτοφυλάκιο του Απόλυτου Συστήματος και τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα, εδώ.
  • Δείτε τον πίνακα με τις 60 μετοχές που παρακολουθεί το τεχνικό χαρτοφυλάκιο, εδώ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text