Αρχική | Διάφορα | Τεύχη 2018-2023 (Νο 199 έως Νο 253) | Χ&Α - 248 | Οι κυρίαρχοι παίκτες στην αγορά ηλεκτρικών οχημάτων το 2030

Οι κυρίαρχοι παίκτες στην αγορά ηλεκτρικών οχημάτων το 2030

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Οι κυρίαρχοι παίκτες στην αγορά ηλεκτρικών οχημάτων το 2030

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Οι κυρίαρχοι παίκτες στην αγορά ηλεκτρικών οχημάτων το 2030

 

Η αγορά ηλεκτρικών οχημάτων (EVs) παρουσίασε μεγάλη ανάπτυξη κατά τα τελευταία χρόνια. Αυτός ήταν και ο λόγος που η μετοχή της μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας στον κόσμο σε όρους κεφαλαιοποίησης -της Tesla- οδηγήθηκε σε ιστορικά υψηλά επίπεδα και κατέγραψε ένα από τα πιο αξιοσημείωτα χρηματιστηριακά “ράλι” -το οποίο βέβαια έχει πλέον τερματιστεί, με την αποτίμηση της εταιρίας να επιστρέφει σε πιο ρεαλιστικά επίπεδα.

 

Είναι βέβαιο ότι ο κλάδος των ηλεκτρικών οχημάτων έχει μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης και κερδοφορίας, ωστόσο για να διατηρήσει μια εταιρία την κυριαρχία της στον κλάδο χρειάζονται αδιάκοπες και συνεχείς προσπάθειες. Η διαρκής καινοτομία και η προσέλκυση μεγαλύτερου μεριδίου αγοράς, είτε μέσω χαμηλότερων τιμών είτε λόγω της ανωτερότητας των προϊόντων τους θα καθορίσει τον τελικό “νικητή” της αγοράς των EVs.

 

Σύμφωνα με μια έρευνα που δημοσίευσε η KPMG (δείτε εδώ), στην οποία συμμετείχαν βασικά στελέχη μεγάλων αυτοκινητοβιομηχανιών, η αγορά των EV θα συνεχίσει να κυριαρχείται από την Tesla έως το 2030. Ωστόσο, το προβάδισμα της έναντι των άλλων κατασκευαστών ηλεκτρικών οχημάτων, σταδιακά θα μειώνεται. Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο όμως, από την έρευνα είναι ότι, τα στελέχη των αυτοκινητοβιομηχανιών, προβλέπουν ότι, η Apple -η οποία μέχρι σήμερα, δεν έχει καν ανακοινώσει επισήμως, την πρόθεσή της να εισέλθει στο συγκεκριμένο χώρο- θα είναι μεταξύ των ηγετών της αγοράς EVs έως το 2030.

 

Η Apple έλαβε 133 από τους 915 συνολικούς ψήφους στην έρευνα σχετικά με την “ηγετική θέση” στην αγορά των EVs. Αυτός είναι ο τέταρτος υψηλότερος αριθμός ψήφων, πίσω από την Tesla (223 ψήφοι), την Audi (206 ψήφοι) και τη BMW (196 ψήφοι). Στην περσινή έρευνα της KPMG, η Apple είχε αποσπάσει 91 ψήφους.

 

Η Apple έχει κερδίσει τις εντυπώσεις των στελεχών των αυτοκινητοβιομηχανιών λόγω της ισχυρής φήμης που έχει αποκτήσει αναφορικά με την συνεχή καινοτομία και την υψηλή αξιοπιστία των προϊόντων της. Η πεποίθηση ότι η υψηλή ποιότητα και η καινοτομία που χαρακτηρίζουν τα προϊόντα της εταιρίας θα μεταφερθεί και στην παραγωγή του ηλεκτρικού οχήματος, έχει οδηγήσει πολλά στελέχη του χώρου της αυτοκινητοβιομηχανίας να την κατατάσουν μεταξύ των ηγετικών εταιριών.

 

Σύμφωνα με τις προβλέψεις των στελεχών, πίσω από την Apple, στην κατάταξη με τις κορυφαίες εταιρίες της αγοράς των EVs βρίσκεται η Ford, η Honda, η BYD,η  Hyundai-Kia, η Mercedes-Benz, η Toyota, η Baidu και η Fisker.

 

Πηγή: KPMG

 

Το παρόν άρθρο, είναι τμήμα της ύλης του τεύχους 248 (Ιανουάριος 2023) του περιοδικού ΧΡΗΜΑ & ΑΓΟΡΑ. Δείτε τα πλήρη περιεχόμενα του τεύχους 248, εδώ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text