Αρχική | Διάφορα | Τεύχη 2018-2023 (Νο 199 έως Νο 253) | Χ&Α - 248 | ΡΕΒΟΙΛ: Ικανοποιητικές επιδόσεις από την παραδοσιακή δραστηριότητα - Αργές κινήσεις στις ΑΠΕ

ΡΕΒΟΙΛ: Ικανοποιητικές επιδόσεις από την παραδοσιακή δραστηριότητα - Αργές κινήσεις στις ΑΠΕ

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
ΡΕΒΟΙΛ: Ικανοποιητικές επιδόσεις από την παραδοσιακή δραστηριότητα - Αργές κινήσεις στις ΑΠΕ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΡΕΒΟΙΛ

 

Ικανοποιητικές επιδόσεις από την παραδοσιακή δραστηριότητα - Αργές κινήσεις στις ΑΠΕ

 

Η Revoil, ανακοίνωσε την απόκτηση του συνόλου των μετοχών της εταιρίας Γ. Κεσίδης Ορυκτέλαια - Λιπαντικά Α.Ε. αποκτώντας ένα πρατήριο υγρών καυσίμων, έναντι τιμήματος € 2,6 εκατομμυρίων.Η Revoil, αξιοποιώντας τους χώρους του πρατηρίου σχεδιάζει την επέκταση της εμπορικής δραστηριότητας στο φυσικό αέριο και στην ηλεκτροκίνηση, εδώ.

Από τα τέλη του 2020, η διοίκηση συμπεριλαμβάνει στον επενδυτικό της, σχεδιασμό τον κλάδο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ). Δείτε τις συμμετοχές της Revoil, σε εταιρίες που δραστηριοποιούνται στις ΑΠΕ, στις σελίδες 33 - 34, εδώ. Σημειώνεται ότι δεν εμφανίζει έσοδα από ΑΠΕ, ακόμα.

Εντούτοις, από την παραδοσιακή της δραστηριότητα (εμπορία πετρελαιοειδών), η εταιρία εμφάνισε αρκετά ικανοποιητικά αποτελέσματα στο εννεάμηνο (εδώ), λόγω της υψηλής ζήτησης και των υψηλών τιμών πώλησης καυσίμων.

Για το υπόλοιπο του έτους, εκτιμάται ότι η χρήση θα κλείσει με σημαντική βελτίωση του συνόλου των μεγεθών του Ομίλου. Ωστόσο, οι παράγοντες που θα μπορούσαν να αναστρέψουν αυτή την εκτίμηση είναι η μείωση της κατανάλωσης, λόγω της επιδείνωσης της ενεργειακή κρίσης και της περαιτέρω ανόδου του πληθωρισμού.

Για το 2022, θα αναθεωρήσουμε την πρόβλεψη για πωλήσεις στα € 920 εκατ. έναντι πρόβλεψης € 955 εκατ. (καθώς θεωρούμε ότι η αρχική πρόβλεψη ήταν υπερεκτιμημένη) και για τα καθαρά κέρδη εκτιμούμε ότι θα κινηθούν γύρω από τα € 5,7 με € 5,8 εκατ. (έναντι € 5,8 με € 5,9 εκατ.).

Χρηματιστηριακά, η μετοχή έχει μικρή εμπορευσιμότητα και το 2022 σημείωσε άνοδο 3,6%.

Επενδυτικά, δεν θα την επιλέγαμε, διότι τα μεγέθη της εταιρίας συνδέονται άμεσα με την κυκλική κίνηση της τιμής του πετρελαίου (η οποία κινείται καθοδικά από τον Ιούνιο του 2022) και δεύτερον, λόγω των “αργών” κινήσεων προς τις ΑΠΕ.

Δείτε τον πίνακα οικονομικών μεγεθών, εδώ.

 

Το παρόν άρθρο, είναι τμήμα της ύλης του τεύχους 248 (Ιανουάριος 2023) του περιοδικού ΧΡΗΜΑ & ΑΓΟΡΑ. Δείτε τα πλήρη περιεχόμενα του τεύχους 248, εδώ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text