Αρχική | Διάφορα | Τεύχη 2018-2023 (Νο 199 έως Νο 253) | Χ&Α - 248 | A.S. Company: Διευρύνει την επιχειρηματική της δραστηριότητα στον τουριστικό τομέα

A.S. Company: Διευρύνει την επιχειρηματική της δραστηριότητα στον τουριστικό τομέα

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
A.S. Company: Διευρύνει την επιχειρηματική της δραστηριότητα στον τουριστικό τομέα

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A.S. Company

 

Διευρύνει την επιχειρηματική της δραστηριότητα στον τουριστικό τομέα

 

Διευρύνει τους επιχειρηματικούς της ορίζοντες, η διοικηση της A.S. Company, ανακοινώνοντας την αγορά έκτασης, στην περιοχή της Πλάκας Λασιθίου, με σκοπό την ανάπτυξη πολυτελών τουριστικών καταλυμάτων. Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, η συνολική αξία της συναλλαγής δεν αναμένεται να ξεπεράσει το ποσό του € 1,1 εκατομμυρίου και ήδη έχει ολοκληρωθεί το 80% αυτής, (εδώ).

Αν και ήταν μια κίνηση που μας ξάφνιασε, αξιολογούμε θετικά αυτό το βήμα, καθώς εκτιμούμε ότι η εταιρία έχει τα περιθώρια να επεκταθεί σε μια νέα δραστηριότητα και να δημιουργήσει μια νέα πηγή εσόδων και κερδών.

Όπως γνωρίζουμε η παραδοσιακή δραστηριότητα της A.S. Company, είναι η παραγωγή και εμπορία παιχνιδιών. Εξετάζοντας τα μεγέθη της, τα τελευταία χρόνια (2015 - 2021), παρατηρεί κανείς ότι α) έχει μηδενικές δανειακές υποχρεώσεις και θετικό καθαρό ταμείο ύψους € 5,9 εκατομμυρίων (30/6/2022), β) ο κύκλος εργασιών κινείται σε ένα εύρος μεταξύ € 20 εκατ. με € 27 εκατομμυρίων, γ) υπάρχει σταθερότητα στη δομή κόστους, δαπανών και χρηματοοικονομικών εξόδων και δ) υπάρχει στασιμότητα στην κερδοφορία.

Όλα τα παραπάνω, δείχνουν ότι η διοίκηση επιδιώκει να κάνει το επόμενο βήμα, που θα “ξεκολλήσει” την κερδοφορία της, από την στασιμότητα.

Υπενθυμίζουμε, πως για το σύνολο του έτους, εκτιμούμε ότι οι πωλήσεις θα φτάσουν τα € 28 εκατομμύρια και τα καθαρά κέρδη θα φτάσουν τα € 2,7 εκατομμύρια.

Χρηματιστηριακά, η μετοχή έχει μικρή εμπορευσιμότητα (μ.ο. ημερήσιων πράξεων 27 και μ.ο. όγκου 8.003 τεμάχια) και το 2022 κατέγραψε άνοδο 1,4%.

Επενδυτικά, λόγω της στασιμότητας που αναφέραμε παραπάνω, η μετοχή δεν μας ελκύει. Χρειαζόμαστε εμφανεί σημάδια, ότι υπάρχουν θετικές προοπτικές για τα μεγέθη της εταιρίας.

Δείτε τον πίνακα οικονομικών μεγεθών, εδώ.


Το παρόν άρθρο, είναι τμήμα της ύλης του τεύχους 248 (Ιανουάριος 2023) του περιοδικού ΧΡΗΜΑ & ΑΓΟΡΑ. Δείτε τα πλήρη περιεχόμενα του τεύχους 248, εδώ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text