Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο Γενικός Δείκτης και σήμερα, Δευτέρα, 9.1.23, σε νέα υψηλά 8μήνου πλησιάζοντας το υψηλό 12μήνου των 970 μονάδων του Φεβρ 2022.

Ο Γενικός Δείκτης και σήμερα, Δευτέρα, 9.1.23, σε νέα υψηλά 8μήνου πλησιάζοντας το υψηλό 12μήνου των 970 μονάδων του Φεβρ 2022.

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Συνεχίζεται η ανοδική πορεία της αγοράς με νέα άνοδο του ΓΔ +0,86% (στις 959 μονάδες, στις 4.25 μμ) πλησιάζοντας παρά 10 μονάδες  ή περίπου 1% το υψηλό Φεβρ 2022 και παρά 40 μονάδες ή περίπου 4% το εμβληματικό ψυχολογικό επίπεδο των 1000 μονάδων που είχε πετύχει ο ΓΔ προ 9ετίας, στις αρχές 2014.

Η τάση του ΓΔ είναι έντονα ανοδική βοηθούμενη και από την ανάλογη τάση στους διεθνείς δείκτες. Ωστόσο, λογικά, αναμένουμε πριν τις 1000 μονάδες διόρθωση για την οποία ευχόμαστε να είναι ήπια και χωρίς να διαταράσσει την επικρατούσα ανοδική τάση. Δεν θα μας ενοχλήσει καθόλου αν η διόρθωση φτάσει το πολύ έως τις 940 μονάδες (-2% από το τρέχον).

Οσο λοιπόν ο ΓΔ θα κινείται πάνω από τις 940 μονάδες, η κατάκτηση των 1000 μονάδων θα είναι αναπόφευκτη.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το πλήρες μετοχών Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Ανοδικά κινούνται αυτή τη στιγμή τα 2/3 των μετοχών ενώ 5 μετοχές, οι ΑΛΦΑ, ΚΕΚΡ, ΠΕΙΡ, ΙΝΛΟΤ και ΚΡΙ, σημειώνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3% σε σύγκριση με καμία μετοχή που να χάνει περισσότερο του -2%.

Η μετοχή της ημέρας : Είναι τρεις. Καταρχήν, οι δυο τραπεζικές ΑΛΦΑ και ΠΕΙΡ, που επιβεβαιώνουν σήμερα με μεγάλες ανόδους +6% και +3,8% αντίστοιχα και με μεγάλους όγκους, 12 εκατ και 4 εκατ τεμάχια αντίστοιχα, επιβεβαιώνοντας και με το παραπάνω, τα σήματα αγορών με ανοδικές διασπάσεις στροφέων - υψηλών τριμήνου που δέχτηκαν την Πέμπτη, 5/1/23.

Και τρίτον, είναι ο ΜΥΤΙΛ που μετακινεί στην Καναδέζικη ασφαλιστική και επενδυτική εταιρία FAIRFAX μεγάλο πακέτο περίπου 2,5 εκατ τεμαχίων με μικρή έκπτωση 1% στα 20,2 ευρώ (κλείσιμο Πέμπτης στα 20,4).

Σήματα αγορών με ανοδική διάσπαση έγκυρης αντίστασης - στροφέα - υψηλών τριμήνου δίνουν αυτή τη στιγμή οι ΤΙΤ και ΠΛΑΘ.

Τείνουν να δώσουν τέτοια σήματα αγορών οι, ΣΑΡ με στροφέα τα 6,84 ευρώ κσι ΙΝΤΚΑ τ 1,86.

Νέα υψηλά εποχής πετυχαίνουν σήμερα οι, ΑΦΑ, ΠΕΙΡ, ΕΥΡΩΒ, ΜΟΗ, ΔΕΗ, ΚΕΚΡ, ΚΡΙ, ΒΙΟ και ΚΟΥΕΣ ενώ καμία δεν σημειώνει νέα χαμηλά ιδίου διαστήματος.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ίδιαν ώρα.

 

-----

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων

Δείτε τη σύνθεση και την καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, εδώ.
Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2022 εδώ.

Συμπληρωματικά:

  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2002 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με το χαρτοφυλάκιο του Απόλυτου Συστήματος και τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα, εδώ.
  • Δείτε τον πίνακα με τις 60 μετοχές που παρακολουθεί το τεχνικό χαρτοφυλάκιο, εδώ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text