Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Πολύ ήπια διόρθωση σημειώνει σήμερα, Τρίτη, 10-1-23, η αγορά, στις περίπου 960 μονάδες του ΓΔ

Πολύ ήπια διόρθωση σημειώνει σήμερα, Τρίτη, 10-1-23, η αγορά, στις περίπου 960 μονάδες του ΓΔ

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Καλοδεχούμενη είναι η σημερινή διόρθωση της αγοράς καθώς η πτώση του ΓΔ είναι πολύ μικρή (-0,20%, στις 961 μονάδες, στις 4.25 μμ), ο τζίρος αυξημένος (65 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με την ιδίαν εικόνα, μικρή πτώση από το χθεσινό υψηλό 6μήνου.

Η τάση του ΓΔ παραμένει πλήρως ανοδική με όλους τους δείκτες τάσης να φέρουν bullish ενδείξειςπου σημαίνει αυξημένες πιθανότητες να δούμε τις 1000 μονάδες μέσα στον Γενάρη.

Η αισιόδοξη εκτίμησή μας θα εγκαταλειφθεί άν ο ΓΔ χάσει τον μέσον άξονα της 20ήμερης διακύμανσής του χάνοντας τις περίπου 940 μονάδες.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Ούτε σήμερα θα κάνει πράξεις το πλήρες μετοχών Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο.

Μετοχές

Πτωτικά κινούνται αυτή τη στιγμή τα 3/4 των μετοχών και ανοδικά το 1/4 αλλά μόνον μια μετοχή, η ΦΡΙΓΟ, σημειώνει μεγάλη πτώση περισσότερο του -3% σε σύγκριση με τρεις μετοχές, τις ΚΕΚΡ, ΜΙΓ και ΤΙΤ, που σημειώνουν μεγάλες ανόδους περισσότερο του +3%.

Η μετοχή της ημέρας : θα λέγαμε ότι είναι δύο, οι ΤΙΤ και ΠΕΙΡ, που πετυχαίνουν μεγάλες ανόδους, +4% καια +2,60%, αντίστοιχα,, με μεγάλους όγκους, μεγαλύτερους των χθεσινών, σε νέα υψηλά τριμήνου.

Σήματα αγορών με ανοδικές διασπάσεις υψηλών τριμήνου αλλά όχι ιδιαίτερα ισχυρά, δίνουν σήμερα οι ΙΚΤΙΝ και ΣΑΡ, με περιορισμένα ποσοστά ημερήσιας ανόδου και περιορισμένους όγκους. Αντίθετα, καμία μετοχή δεν δίνει σήμερα σήματα πωλήσεων με αντίστροφη σηματοδότηση.

Τείνουν να δώσουν τέτοια σήματα αγορών οι, ΜΠΕΛΑ με αγκίστρι τα 16 ευρώ, ΟΠΑΠ με στροφέα τα 13,5 και ΙΝΤΚΑ με στροφέα τα 1,88 ευρώ.

Νέα υψηλά τριμήνου πετυχαίνουν σήμερα οι, ΚΕΚΡ, ΤΙΤ, ΙΚΤΙΝ, ΣΑΡ, ΠΕΙΡ, ΕΥΡΩΒ και ΚΟΥΕΣ ενώ καμία δεν σημειώνει χαμηλά τριμήνου.

Οι σημερινοί τζίροι είναι κάπως αυξημένοι αλλά χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις σε μετοχές παρά μόνον είναι κάπως αυξημένοι σε ΤΙΤ και ΠΕΙΡ.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ίδιαν ώρα.

 

-----

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων

Δείτε τη σύνθεση και την καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, εδώ.
Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2022 εδώ.

Συμπληρωματικά:

  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2002 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με το χαρτοφυλάκιο του Απόλυτου Συστήματος και τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα, εδώ.
  • Δείτε τον πίνακα με τις 60 μετοχές που παρακολουθεί το τεχνικό χαρτοφυλάκιο, εδώ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text