Αρχική | Απόλυτο Σύστημα | Απόλυτο Σύστημα - Ελεύθερη Πρόσβαση | Η υποχώρηση του πληθωρισμού είναι ένα μία πολύ θετική εξέλιξη

Η υποχώρηση του πληθωρισμού είναι ένα μία πολύ θετική εξέλιξη

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Η υποχώρηση του πληθωρισμού, στη μεν Ελλάδα στο 7,2% και στις ΗΠΑ στο 5,7%, αποτελεί ένα πολύ θετικό και αισιόδοξο μήνυμα και ισχυροποιεί την άποψη ότι, η υψηλότερη τιμή του, τόσο για την Ελλάδα, όσο και για τις ΗΠΑ, σημειώθηκε το μήνα Ιούνιο, με ρυθμούς αύξησης 12,1% και 9,1% αντίστοιχα.

Διαβάστε κάποιες σκέψεις που διατυπώναμε, για το θέμα αυτό, στο τεύχος του Ιανουαρίου, εδώ.

 

Κατά τα φαινόμενα, εάν όντως, ο πληθωρισμός κάμπτεται, τότε, το τέλος της περιόδου αύξησης των επιτοκίων, τόσο στις ΗΠΑ, όσο και στην Ευρώπη, είναι ορατό. Εξακολουθούμε να εκτιμούμε ότι, τόσον η FED, όσο και η ΕΚΤ, θα αυξήσουν τα επιτόκιά τους, στις συνεδριάσεις στις 1 και στις 2 Φεβρουαρίου αντίστοιχα, όμως, τόσο το μέγεθος της αύξησης, όσο και η ρητορική τους, θα είναι περισσότερο ήπια, σε σχέση με το παρελθόν.

 

Αυτό είναι μια θετική εξέλιξη και μειώνει τα “βάρη” των χρηματιστηριακών αγορών, οι οποίες όμως, εξακολουθούν να έχουν να αντιμετωπίσουν μία επιβραδυνόμενη οικονομία, σε διεθνές επιπεδο.

 

Ας μην αναμένουμε τις αγορές να “εκτιναχθούν” σε ιδιαίτερα υψηλότερα επίπεδα. Ιδίως στο εξωτερικό. Στην Ελλάδα, διατηρούμε την εκτίμηση ότι, και κατά το 2023, η αγορά της Αθήνας θα κινηθεί καλύτερα σε σχέση με τις περισσότερες αναπτυγμένες διεθνείς αγορές.

 

Η αξία συναλλαγών αυξάνεται σταδιακά και αυτό είναι ακόμη ένα θετικό στοιχείο.

 

Δεν ανεβάσαμε σήμερα το (ανοιχτό) άρθρο για τη Lavipharm. Θα ανέβει αύριο. Όμως, δεν θα προσθέσει κάτι, στην ουσία όσων αναφέραμε χθες. Ενώ, η πορεία της μετοχής και σήμερα, δείχνει ότι κινείται προς την κατεύθυνση που και εμείς προσδοκούμε ότι θα κινηθεί.

Αύριο, νωρίς το πρωί, θα ανεβάσουμε ένα ενδιαφέρον άρθρο για την Ιντρακάτ, η οποία, όπως έχουμε αναφέρει και άλλες φορές κατά το τελευταίο διάστημα, μας προκαλεί το ενδιαφέρον. Η κίνηση της στην αγορά είναι πολύ θετική και εκτιμούμε ότι θα υπάρχει μέλλον. Το άρθρο θα ανέβει αύριο, μέχρι τις 10:00 πμ.

 

Καλό σας βράδυ.

 

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text