Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ με μικρή άνοδο και μέτριο τζίρο προσπαθεί σήμερα Παρ, 13/1/23, να ξεπεράσει το υψηλό αρχών 2022 των 971 μονάδων

Ο ΓΔ με μικρή άνοδο και μέτριο τζίρο προσπαθεί σήμερα Παρ, 13/1/23, να ξεπεράσει το υψηλό αρχών 2022 των 971 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Αρκετά ικανοποιητική είναι η σημερινή συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ τείνει να πετύχει υψηλό 8ετίας ξεπερνώντας τις 971 μονάδες των αρχών 2022.

Ωστόσο, η άνοδος του ΓΔ είναι μικρή +0,30% (στις 967 μονάδες, στις 4.25 μμ) και ο τζίρος των 70 εκατ προβλεπομένων στο κλείσιμο είναι μικρότερος των χθεσινών 77 εκατ. Και τρίτον και κυριότερο, μας φαίνεται διαγραμματικά ότι ο ΓΔ είναι σχεδόν  υπεραγορασμένος, +23% πάνω από τον πυθμένα Σεπτεμβρίου 2022 και χωρίς κάποια ουσιαστική ενδιάμεση διόρθωση από τότε παρά μόνον αυτή του Δεκεμβρίου.

Παραμένουμε αισιόδοξοι αλλά δεν θα μας ενοχλούσε μια ήπια διόρθωση ή οριζόντια ανάπαυλα στα παρόντα επίπεδα.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το πλήρως αγορασμένο ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις (πωλήσεις) αφού η τάση της αγοράς παραμένει ανοδική.

Μετοχές

Ανοδικά κινούνται αυτή τη στιγμή τα 2/3 των μετοχών και καθοδικά το 1/3 ενώ 6 μετοχές, οι ΙΝΛΟΤ, ΙΝΚΑΤ, ΙΚΤΙΝ, ΣΑΡ, ΕΛΛΑΚΤ, ΕΧΑΕ, σημειώνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3% σε σύγκριση με μια, την υπεραγορασμένη ΚΕΚΡ, που σημειώνει μεγάλη πτώση χειρότερη του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : τρεις μετοχές small cap  και όχι ιδιαίτερα ελκυστικών θεμελιακών στοιχείων, οι ΙΝΛΟΤ, ΙΝΚΑΤ και ΙΚΤΙΝ, κερδίζουν τις εντυπώσεις με μεγάλες ανόδους και μεγάλους όγκους .

Σήματα αγορών με ανοδικές διασπάσεις αγκιστριών – υψηλών τριμήνου δίνουν σήμερα αρκετές μετοχές και είναι οι, ΙΝΛΟΤ, ΣΑΡ, ΙΚΤΙΝ και ΕΛΛΑΚΤ.

Προσέχουμε τις μετοχές που πλησιάζουν τα αγκίστρια τους, τις, ΕΧΑΕ με αγκίστρι στα 3,4 ευρώ, ΟΠΑΠ στροφέα στα 13,5 και ΕΛΛΑΚΤ με μονή κορυφή – στροφέα τα 3,3 ευρώ. Η πρώτη, η ΕΧΑΕ, σήμερα σήκωσε τεράστιο όγκο 2,2 εκατ τεμαχίων ή τζίρο 7,5 εκατ, τον δεύτερο μετά του ΟΠΑΠ, σε μέγεθος σήμερα και γι αυτό θέλει αγοραστική προσοχή.

Τέλος, αρκετά ήταν τα νέα υψηλά σήμερα σε, ΙΝΛΟΤ, ΙΚΤΙΝ, ΣΑΡ, ΕΧΑΕ, ΑΡΑΙΓ, ΚΟΥΕΣ και ΜΟΗ και βέβαια δεν έχουμε κανένα νέο χαμηλό.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ίδιαν ώρα.

 

-----

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων

Δείτε τη σύνθεση και την καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, εδώ.
Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2022 εδώ.

Συμπληρωματικά:

  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2002 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με το χαρτοφυλάκιο του Απόλυτου Συστήματος και τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα, εδώ.
  • Δείτε τον πίνακα με τις 60 μετοχές που παρακολουθεί το τεχνικό χαρτοφυλάκιο, εδώ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text