Αρχική | Απόλυτο Σύστημα | Απόλυτο Σύστημα - Ελεύθερη Πρόσβαση | Αφήστε τα χαρτοφυλάκιά σας να “δουλέψουν”

Αφήστε τα χαρτοφυλάκιά σας να “δουλέψουν”

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Αφήστε τα χαρτοφυλάκιά σας να “δουλέψουν”

 

Είναι σαφές ότι η χρηματιστηριακή αγορά βρίσκει το βηματισμό της και πλέον, αρχίζει να “εκλύεται” η ενέργεια που, επί χρόνια είχε συσσωρεύσει.

Εκτιμούμε ότι, εντός της ερχόμενης εβδομάδας, ο δείκτης θα κλείσει πάνω από τις 971 μονάδες και θα καταγράψει νέο ανώτερο επίπεδο από το Δεκέμβριο του 2014. Παράλληλα, είναι πιθανό, ακόμη και μέσα στο μήνα Ιανουάριο, να διασπάσει το επίπεδο των 1.000 μονάδων, για πρώτη φορά μετά την 8η Δεκεμβρίου 2014.

 

Οι συνεργάτες μου στο γραφείο, νεαρά παιδιά που ήρθαν απ’ ευθείας από τις σχολές τους και που τα εκπαιδεύω, δεν έχουν ξαναδεί το δείκτη πάνω από τις 1.000 μονάδες και τους φαίνεται παράξενο. Γνωρίζουν βεβαίως, από τις databases και τα ιστορικά αρχεία που διαχειρίζονται, ότι, για πρώτη φορά ο Γενικός Δείκτης έσπασε το επίπεδο των 1.000 τον Μάιο του 1990, πολύ πριν γεννηθούν. Όμως, ο αριθμός αυτός, τους φαίνεται παράξενος. Μπορεί κάποιος να μειδιά όταν διαβάζει αυτό, όμως, κατά βάθος, είναι κάτι πολύ τραγικό για το χώρο μας και τη χώρα μας.

 

Με την ίδια λογική, απορούσε σήμερα ένας πελάτης προς τον οποίο εξέφρασα την άποψή μου για την Intrakat (εκείνη τη στιγμή είχε € 1,50) ότι, εκτιμώ ότι σύντομα θα βρεθεί πάνω από τα € 2,00, ενώ ουδείς γνωρίζει πού μπορεί να σταματήσει η άνοδος των τιμών (δεν αναφέρομαι στην Intrakat, αλλά στο σύνολο των μετοχών), εφ’ όσον συνεχιστεί και ισχυροποιηθεί η ανοδική φάση της αγοράς. Φτάσαμε στο σημείο που, η άνοδος των τιμών ή η υπέρβαση του επιπέδου των 1.000 μονάδων, μας φαίνεται περίεργη.

 

Όμως, κρατηθείτε. Κατά τα φαινόμενα, έχουμε εισέλθει σε μία ανοδική φάση. Αφήστε το χαρτοφυλάκιό σας, να “δουλέψει” τη φάση αυτή. Η αγορά μας το χρωστάει.

 

Θα επανέλθω την Κυριακή, με τα άρθρα που “χρωστάω”.

Να διαβάσετε το άρθρο για τον πίνακα υπολογισμού των μακροχρόνιων αποδόσεων (εδώ).

Θέλουμε να φτιάξουμε αυτούς τους πίνακες για το σύνολο των μετοχών. Όμως, καθώς, παρά την αυτοματοποίησή τους, ένα μεγάλο μέρος της δουλειάς γίνεται με το χέρι, είναι δύσκολοι και χρονοβόροι.

Αν γνωρίζετε κάποιον που γνωρίζει προγραμματισμό γύρω από τις έννοιες των μετοχών, των τιμών, των διαγραμμάτων και των στατιστικών, πείτε μου. Έχουμε πολλά που θα πρέπει να αυτοματοποιήσουμε.

 

Καλό Σαββατοκύριακο να έχετε.

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text