Αρχική | Απόλυτο Σύστημα | Απόλυτο Σύστημα - Ελεύθερη Πρόσβαση | Η αγορά κινείται, με άνεση, προς τις 1.000 μονάδες

Η αγορά κινείται, με άνεση, προς τις 1.000 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Η αγορά κινείται, με άνεση, προς τις 1.000 μονάδες. Το ξεπέρασμά τους, θα είναι μία μεγάλη, συμβολική, εξέλιξη.

Η αξία των συναλλαγών, βελτιώνεται. Αυτό είναι σημαντικό και είναι θετικό.

 

Κατά τις επόμενες εβδομάδες, ο Γενικός Δείκτης, θα βοηθηθεί από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων και τις προβλέψεις για το 2023, που, αν και επιφυλακτικές, θα είναι θετικές.

Οι πιο καλές ειδήσεις θα βγουν από τις τράπεζες, οι οποίες θα μπορέσουν να τραβήξουν την αγορά προς τα πάνω.

 

Στις 1 Φεβρουαρίου, θα υπάρξει το πρώτο μεγάλο τεστ για τις αγορές. Η FED θα συνεδριάσει (από τις 31 Ιανουαρίου) για τα επιτόκια (δείτε εδώ το πρόγραμμα του 2023). Τότε, θα έχει ήδη δημιουργηθεί κλίμα από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των αμερικανικών εταιριών. Αν το κλίμα είναι θετικό, τότε, ακόμη και μια άνοδος των επιτοκίων, δε θα επιδράσει σημαντικά στις διεθνείς αγορές. Αν είναι αρνητικό, μία άνοδος των επιτοκίων, θα δημιουργήσει πρόβλημα.

Στις 2 Φεβρουαρίου, θα συνεδριάσει -για τα επιτόκια- η ΕΚΤ (δείτε εδώ).

 

Εκτιμούμε ότι, μέχρι τότε, δε θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα με την ελληνική αγορά. Για τη συνέχεια, θα εξαρτηθεί, σε κάποιο βαθμό, και από την πορεία των διεθνών αγορών.

Εκτίμησή μας είναι ότι, ούτε και η προκήρυξη των εκλογών θα επιδράσει σημαντικά στον Γενικό Δείκτη (αυτό αναμένεται να γίνει κάποια στιγμή στα τέλη Φεβρουαρίου, ή στις αρχές Μαρτίου).

 

Γενικά, εκτιμούμε ότι, με εξαίρεση κάποιο αποτέλεσμα των εκλογών που θα προκαλέσει ακυβερνησία ή ανατροπή της σημερινής διακυβέρνησης, η αγορά δεν έχει πολλά να φοβηθεί φέτος.

 

Εκτιμούμε ότι, έχουμε ξεφύγει -τουλάχιστον προς το παρόν- από τη φάση των “επιλεκτικών τοποθετήσεων και επιλογών” και ότι, βρισκόμαστε στη φάση μιας γενικότερης ανόδου του επιπέδου τιμών στην αγορά.

Γι’ αυτό το λόγο αναφέραμε, προχθές, ότι “αφήστε τα χαρτοφυλάκιά σας να δουλέψουν”. Η γενικότερη άνοδος των τιμών, θα φέρει κέρδη, ούτως ή άλλως.

 

Μετά τα προβλήματα που υπήρξαν, λόγω της ατασικότητας της αγοράς, κατά το 2022, το απόλυτο σύστημα, λειτούργησε ικανοποιητικά προς το τέλος του έτους. Με βάση την εμπειρία του παρελθόντος, αλλά και τους μηχανισμούς λειτουργίας του συστήματος, εάν, από την τελευταία είσοδο, υπάρξει άνοδος άνω του 20% (κάτι που είναι πολύ πιθανό να γίνει), τότε το επόμενο σήμα εξόδου του συστήματος, θα είναι ορθό.

 

Σε γενικές γραμμές, είμαστε αισιόδοξοι ότι διανύουμε μία θετική χρονιά. Αν μάλιστα, κατά τη διάρκειά της, υπάρξει και η αναβάθμιση της χώρας, τότε η εικόνα θα βελτιωθεί σημαντικά.

 

Δε γνωρίζουμε αν, η θέση μας για αναμενόμενη πτώση στις αμερικανικές αγορές, είναι ορθή. Όσο και αν σε πολλούς φαίνεται παράξενο, μέχρι στιγμής, επιβεβαιώνεται απόλυτα η πορεία των δεικτών (κυρίως του Nasdaq) του 1974 (δείτε εδώ) -κάτι που είχαμε επισημάνει προ ημερών. Βέβαια, αν συνεχίσει να επιβεβαιώνεται, αυτό θα σημαίνει πτώση στη συνέχεια. Πίσω απ’ όλα αυτά, υπάρχει μια λογική. Όμως, τελικά, τα αποτελέσματα που ανακοινώνονται αυτές τις μέρες και κυρίως, οι προβλέψεις των διοικήσεων, θα δείξουν προς ποιά μεριά θα γείρει η “ζυγαριά”.

 

Παρακολουθούμε την τιμή της μετοχής και του δικαιώματος της Intrakat. Δείτε εδώ.

Γενικά, η τιμή  της μετοχής και του δικαιώματος, εξελίχθηκαν πολύ ικανοποιητικά.

Χρόνια είχαμε να δούμε μετοχή που η τιμή της να αυξάνεται κατά τη διάρκεια εγγραφών για μία αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Όσο για την αύξηση της τιμής του δικαιώματος, είχαμε να το δούμε δεκαετίες.

Βέβαια, κατά το ίδιο διάστημα, αυξάνονται και οι τιμές όλων των μετοχών του κλάδου. Κάτι που έχουμε επισημάνει στο τεύχος του Ιανουαρίου (Νο 248).

Με βάση τη σχέση 1,17 νέες μετοχές προς 1 παλαιά, το κόστος για κάποιον που αγοράζει δικαιώματα για να αγοράσει μετοχή, φτάνει στα 1,433.

Η τιμή της μετοχής, κινείται πολύ ικανοποιητικά και με καλούς όγκους.

Θα κρατήσει;

Κατ’ αρχάς, θα πρέπει να επισημάνουμε ότι, η διαπραγμάτευση των δικαιωμάτων μπορεί να γίνεται μέχρι την 20/1/2023 (δηλαδή, την Παρασκευή). Συνήθως, στις τελευταίες μέρες της διαπραγμάτευσής τους, η τιμή των δικαιωμάτων υποχωρεί. Αν υποχωρήσει σημαντικά μέχρι την Παρασκευή, αυτό δε θα είναι -βραχυπρόθεσμα- καλό για τη μετοχή. Αν όμως, δεν υποχωρήσει, τότε θα σημαίνει ότι και οι νέες μετοχές θα ξεκινήσουν δυναμικά.

Η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου θα λήξει στις 25/1/2023.

Με την κυκλοφορία των νέων μετοχών, μπορεί να υπάρξει μια πίεση. Αυτό θα εξαρτηθεί και από το πού θα βρίσκεται η τιμή, τη μέρα της εισαγωγής τους για διαπραγμάτευση. Οι νέες μετοχές θα ξεκινήσουν τη διαπραγμάτευσή τους στις 2/2/2023.

Σε κάθε περίπτωση, καθώς θεωρούμε ότι: α) βρισκόμαστε σε ανοδική φάση της ευρύτερης αγοράς, β) ο κλάδος είναι “ζεστός” και γ) έχει γίνει αρκετός θόρυβος για την εταιρία και τη μετοχή της, εκτιμούμε ότι, τουλάχιστον κατά το πρώτο διάστημα, η πορεία της μετοχής θα είναι ικανοποιητική. Αν είχαμε μετοχές, δε θα τις πουλούσαμε τώρα για να αγοράσουμε όταν θα κυκλοφορήσουν οι νέες, επειδή, δε ξέρουμε πώς θα συμπεριφερθεί τότε, αλλά και να υπάρξει μια μικρή πίεση, αυτή θα ξεπεραστεί, όπως άλλωστε συνέβη και στη Lavipharm, της οποίας η περίπτωση δεν ήταν τόσο καλή όσο της Intrakat.

 

Αυτά προς το παρόν. Αν οι προηγούμενες επιλογές σας ήταν καλές, αφήστε τα χαρτοφυλάκια να “δουλέψουν”.

 

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text