Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ασυγκράτητος ο Γενικός Δείκτης συνεχίζει το ράλι του προς τις 1000 μονάδες, ήδη αυτή τη στιγμή (Τρίτη, 17/1/2023, ώρα 4.20 μμ) έφτασε τις 987 μονάδες.

Ασυγκράτητος ο Γενικός Δείκτης συνεχίζει το ράλι του προς τις 1000 μονάδες, ήδη αυτή τη στιγμή (Τρίτη, 17/1/2023, ώρα 4.20 μμ) έφτασε τις 987 μονάδες.

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

January effect εν εξελίξει βιώνουμε και σήμερα με νέα μικρή άνοδο του ΓΔ +0,66% με σχετικά μεγάλους όγκους, μικρότερους των χθεσινών, γύρω στα 75 εκατ αναμενομενα στο κλείσιμο και με παρόμοια ήπια ανοδική συμπεριφορά στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια (DAX +0,10%, σε νέα υψηλά 11μήνου).

Η αγορά δείχνει μεγάλη δύναμη και ορμή προς τα πάνω με αυξημένες πιθανότητες να δούμε τις 1000 μονάδες μέσα στον Γενάρη.

Ωστόσο, ο ΓΔ είναι υπεραγορασμένος, +25% από τον πυθμένα τέλους Σεπτεμβρίου 2022 ή +9,20% από το χαμηλό 20 ημερών, που σημαίνει ότι η αγορά χρειάζεται επειγόντως διόρθωση ή παγίωση.

Ευχόμαστε να ακολουθήσει μια ήπια διόρθωση ή μια οριζόντια στενή διακύμανση στα επίπεδα των 1000 μονάδων ώστε η αγορά να απορροφήσει (να θεωρήσει φυσιολογικά) τα κέρδη του ράλι και παράλληλα να δουλέψουν λιγάκι οι εισηγμένες να αυξήσουν τα κέρδη τους ώστε να δικαιολογείται η άνοδος.

Προς το παρόν εμείς παραμένουμε σε αναμονή.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Ούτε σήμερα θα κάνει πράξεις το Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο. Είμαστε trend following χαρτοφυλάκιο και δεν πουλάμε στην «ανηφόρα».

Μετοχές

Ανοδικά κινούνται αυτή τη στιγμή τα ¾ των εμπορεύσιμων μετοχών και καθοδικά το ¼ ενώ τρεις μετοχές, οι ΜΟΗ, ΑΤΤ και ΕΛΛΑΚΤ, πετυχαίνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3% σε σύγκριση με καμία που να χάνει περισσότερο του -3%

Η μετοχή της ημέρας : με κριτήριο το ποσοστό ανόδου, τους όγκους και την διαγραμματική θέση (κοντά σε αντιστάσεις) καμία μετοχή δεν αξίζει τέτοιο τίτλο.

Καμία μετοχή δεν διακρίνουμε που να δίνει σήματα μεσοπρόθεσμων αγορών με ανοδική διάσπαση έγκυρης αντίστασης – υψηλού τριμήνου.

Τείνουν να δώσουν τέτοια σήματα αγορών οι, ΟΛΠ με στροφέα τα 16,55 ευρώ και ΟΠΑΠ με στροφέα τα 13,5 ευρώ.

Νέα υψηλά τριμήνου πετυχαίνουν αυτή τη στιγμή 15 μετοχές που είναι μεγάλος αριθμός για πάνω από 10 στο σύνολο των 60 παρακολουθούμενων.

Ανοδική αναστροφή τοπικού πυθμένα με μεγάλη άνοδο και μεγάλους όγκους σημειώνει σήμερα η ΠΡΟΦ. Οι βραχυπρόθεσμοι μπορούν να ποντάρουν long.

Μεγάλους ανοδικούς όγκους διακινούν σήμερα οι, ΠΡΟΦ, ΜΥΤΙΛ. ΕΧΑΕ και ΕΛΠΕ ενώ καθοδικόυς διακινεί μόνον η ΑΡΑΙΓ.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ίδιαν ώρα.

 

-----

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων

Δείτε τη σύνθεση και την καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, εδώ.
Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2022 εδώ.

Συμπληρωματικά:

  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2002 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με το χαρτοφυλάκιο του Απόλυτου Συστήματος και τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα, εδώ.
  • Δείτε τον πίνακα με τις 60 μετοχές που παρακολουθεί το τεχνικό χαρτοφυλάκιο, εδώ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text