Αρχική | Απόλυτο Σύστημα | Απόλυτο Σύστημα - Ελεύθερη Πρόσβαση | Ταύροι: 10 - Αρκούδες: 1, κατά τις 11 πρώτες συνεδριάσεις του έτους!

Ταύροι: 10 - Αρκούδες: 1, κατά τις 11 πρώτες συνεδριάσεις του έτους!

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ένα πολύ σύντομο σχόλιο, καθώς προετοιμάζω μια σειρά κειμένων και απαντήσεων σε ερωτήματα συνδρομητών, μερικά από τα οποία θα δημοσιευθούν αύριο το πρωί, στις 9:30 πμ και άλλα, μετά το αυριανό κλείσιμο.

 

Κατ’ αρχάς, από σήμερα, διαχωρίζουμε περαιτέρω τη δημοσιευόμενη ύλη. Δημιουργήσαμε δύο νέους χώρους, για τα άρθρα από το τμήμα Ανάλυσης (εδώ) και τα άρθρα που αφορούν στις διεθνείς αγορές (εδώ). Έτσι, το τμήμα “Απόλυτο Σύστημα” θα παραμείνει κυρίως με δικά μου κείμενα.

 

Θα δώσουμε αυξημένο βάρος στον τομέα των διεθνών αγορών. Αύριο, θα δημοσιευθεί ένα αρκετά αναλυτικό κείμενο για το πώς να διαβάζετε και να χρησιμοποιείτε τον πίνακα παρακολουθούμενων διεθνών μετοχών: εδώ.

Ο πίνακας αυτός έχει κατασκευαστεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να περιέχει ΟΛΑ τα στοιχεία που θέλει να γνωρίζει κάποιος για μια μετοχή. Τόσα στοιχεία δεν έχουμε ούτε για τις ελληνικές μετοχές. Όμως, θέλει επεξήγηση. Θα δημοσιευθεί αύριο.

 

Παράλληλα θα δημοσιευθούν (ίσως αύριο, διαφορετικά μέσα στην εβδομάδα) και επεξηγήσεις (της μορφής “how to use”) για μια ακόμη σειρά σελίδων και πινάκων.

Στις σελίδες του site, υπάρχει ένας τεράστιος πλούτος στοιχείων, πρωτότυπων που δε θα βρείτε αλλού, αλλά που όμως, ο κόσμος έχει δυσκολία να διαβάσει και να χρησιμοποιήσει. Θα το λύσουμε σιγά σιγά.

 

Σήμερα, ο ΓΔ πραγματοποίηση τη 10 άνοδό του, σε 11 συνεδριάσεις. Ψάχνουμε στα στατιστικά να βρούμε αν υπήρξε καλύτερο ξεκίνημα για το Γενικό Δείκτη, από το 1988. Νομίζουμε πως όχι.

Προϊωνίζεται ένα πολύ καλό έτος. Και άλλα χρόνια ξεκίνησαν με ανόδους του ΓΔ, όμως δε τα πήγαν καλά στη συνέχεια.

Θυμάστε όταν γράφαμε ότι, στο παρελθόν, μετά από μία “ατασική” αγορά και μία φάση συσσώρευσης που μπέρδευε τα τασικά συστήματα συναλλαγών, το επόμενο έτος, ο δείκτης ανέβαινε σημαντικά; Νομίζουμε ότι αυτό θα επαναληφθεί και φέτος. Θέλουμε όμως έναν καταλύτη για μια μεγάλη άνοδο. Αυτός μπορεί να είναι η επενδυτική βαθμίδα. Αν αυτή επιτευχθεί, τότε θα δούμε και άνοδο και όγκους, αλλά και νέες εισαγωγές εταιριών.

 

Δείτε το μέχρι τώρα ξεκίνημα των διεθνών αγορών, εδώ.

 

Εξακολουθεί να μας προβληματίζει το εξωτερικό. Θέλουμε να κάνουμε πράξεις, αλλά νομίζουμε ότι ίσως υπάρξουν καλύτερες τιμές.

Βλέποντας το τεράστιο εύρος των επιλογών στις διεθνείς αγορές, νιώθουμε και θλιβόμαστε από τη φτώχεια των επιλογών στην Ελλάδα. Κρίμα.

 

Μας προβληματίζει η στασιμότητα της ΜΟΤΟ, η οποία μας χαλάει την εικόνα του χαρτοφυλακίου μας (δείτε εδώ τις αποδόσεις). Ίσως την αλλάξουμε. Η ΙΝΚΑΤ είναι μία από τις επιλογές μας. Θα δούμε. Πάντως, η ΙΝΚΑΤ, μέχρι στιγμής κινείται εξαιρετικά και σύμφωνα με τη λογική της κίνησης μιας μετοχής που πραγματοποιεί μια (πετυχημένη) α.μ.κ.

 

Μία σημείωση. Εμείς, ανησυχούμε για το χαρτοφυλάκιό μας, επειδή αυτό, για μας, αποτελεί το κυριότερο “εργαλείο” διαφήμισης και προσέλκυσης νέου κοινού. Εσείς, ας μην ανησυχείτε. Επαναλαμβάνουμε την άποψή μας -πού ίσως, για φέτος, γίνει το σλόγκαν μας: αφήστε το χαρτοφυλάκιό σας να δουλέψει!

 

Η συνέχεια αύριο. Καλό σας βράδυ.

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text