Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ μετά στο χθεσινό sell off αντιδρά σήμερα (Παρ, 20-1-23) με μέτρια δύναμη

Ο ΓΔ μετά στο χθεσινό sell off αντιδρά σήμερα (Παρ, 20-1-23) με μέτρια δύναμη

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Καλοδεχούμενη μεν αλλά δεν μας ενθουσιάζει η σημερινή ανοδική αντίδραση της αγοράς καθώς η άνοδος του ΓΔείναι μέτρια +0,85% (στις 976 μονάδες, στις 4.25 μμ), ο τζίρος είναι καλός αλλά πολύ χαμηλότερος του χθεσινού sell off ενώ την ίδια συμπεριφορά δείχνουν και τα ευρωπαικά χρηματιστήρια.

Η τάση της αγοράς παραμένει ανοδική με όλους τους δείκτες, από βραχυχρόνιους έως μακροχρόνιους, του ΓΔ να φέρουν bullish ενδείξεις με συνέπεια να θεωρούμε πιθανή την επάνοδο του ΓΔ στα πρόθυρα των 1000 μονάδων.

Η αισιόδοξη θεώρησή μας θα αναθεωρηθεί αν ο ΓΔ σημειώσει νέα διόρθωση κλείνοντας κάτω από τον κυλιόμενο πυθμένα του C των 967 μονάδων.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Ούτε σήμερα θα κάνει πράξεις (πωλήσεις) το Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο).

Μετοχές

Ανοδικά κινούνται αυτή τη στιγμή τα ¾ των μετοχών ενώ 6 μετοχές, οι ΑΤΤ, ΦΡΙΓΟ, ΕΛΛΑΚΤ, ΜΥΤΙΛ, ΚΕΚΡ και ΙΝΛΟΤ, να σημειώνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3% σε σύγκριση με καμία μετοχή που να χάνει περισσότερο του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : αφενός μεν είναι δυο penny stocks (μετοχές της δεκάρας), οι ΑΤΤ και ΦΡΙΓΟ, εταιριών με αρνητική καθαρή θέση, οι οποίες μετοχές σημειώνουν πολύ μεγάλες ανόδους, γύρω στο +20% με πολύ μεγάλους όγκους, και αφετέρου είναι δύο υποσχόμενες μετοχές μεγάλων εταιριών, οι ΕΛΛΑΚΤ και ΜΥΤΙΛ, που σημειώνουν μεγάλες ανόδους με μεγάλούς όγκους σε υψηλά 12μήνου.

Σήματα αγορών δίνει σήμερα η ΦΡΙΓΟ που διασπά έγκυρη αντίσταση με δύναμη. Εμείς θα ποντάραμε σήμερα long στην μετοχή αν είχαμε μετρητά και αν είμασταν επιθετικό χαρτοφυλάκιο (υψηλού ρίσκου).

Νέα υψηλά τριμήνου πετυχαίνουν σήμερα οι, ΑΤΤ, ΦΡΙΓΟ, ΕΛΛΑΚΤ, ΜΥΤΙΛ, ΑΡΑΙΓ και ΣΑΡ ενώ καμία δεν σημειώνει νέα χαμηλά ιδίου διαστήματος.

Τείνουν να δώσουν σήματα αγορών με ανοδική διάσπαση στροφέα – υψηλού τριμήνου οι, ΕΝΤΕΡ με στροφέα τα 4 ευρώ, ΒΙΟΣΣΚ 0,68, ΙΝΚΑΤ 1,62 και ΑΛΜΥ με στροφέα τα 2,16 ευρώ.

Θα επανέλθουμε την Δευτέρα κατά την ίδιαν ώρα.

 

-----

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων

Δείτε τη σύνθεση και την καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, εδώ.
Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2022 εδώ.

Συμπληρωματικά:

  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2002 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με το χαρτοφυλάκιο του Απόλυτου Συστήματος και τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα, εδώ.
  • Δείτε τον πίνακα με τις 60 μετοχές που παρακολουθεί το τεχνικό χαρτοφυλάκιο, εδώ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text