Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | ΕΥΔΑΠ: Διαγωνισμός για το Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων Ραφήνας – Πικερμίου και Σπάτων – Αρτέμιδας

ΕΥΔΑΠ: Διαγωνισμός για το Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων Ραφήνας – Πικερμίου και Σπάτων – Αρτέμιδας

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
ΕΥΔΑΠ: Διαγωνισμός για το Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων Ραφήνας – Πικερμίου και Σπάτων – Αρτέμιδας

Στην (εκ νέου) προκήρυξη του έργου δημιουργίας Κέντρου Επεξεργασίας Λυμάτων (ΚΕΛ) Ραφήνας – Πικερμίου και Σπάτων – Αρτέμιδας, συνολικού προϋπολογισμού 88,775 εκατ. ευρώ, χωρίς ΦΠΑ (συμπεριλαμβανομένων των δικαιωμάτων προαίρεσης) προχώρησε χθες η ΕΥΔΑΠ.

Υπενθυμίζεται ότι τον Μάιο του 2022 είχε κηρυχθεί άγονος ο πρώτος διαγωνισμός για το εν λόγω έργο, καθώς οι οικονομικές προσφορές είχαν υποβληθεί το 2020 και οι εκπτώσεις ήταν πολύ υψηλές. Στην τότε διαδικασία συμμετείχαν οι Άκτωρ (που είχε δώσει μεγαλύτερη έκπτωση, 55%), Intrakat, Άβαξ, Τέρνα και η κοινοπραξία Θέμελη – Χ. Κωνσταντινίδης.

Με βάση την προκήρυξη οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να καταθέσουν προσφορές έως τις 10 Απριλίου 2023.

Το αντικείμενο της εργολαβίας περιλαμβάνει την εκπόνηση της οριστικής μελέτης, την κατασκευή του ΚΕΛ και του υποθαλάσσιου αγωγού, τη δοκιμαστική λειτουργία του, την κανονική λειτουργία και συντήρηση του καθώς και την κατασκευή και λειτουργία του Κέντρου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης και Ενημέρωσης (ΚΠΕΕ) για χρονικό διάστημα 7 ετών με δικαίωμα προαίρεσης για ένα επιπλέον έτος.

Στο αντικείμενο της εργολαβίας περιλαμβάνονται και η εκπόνηση κάθε είδους μελέτης και υποστηρικτικής εργασίας – έρευνας που είναι αναγκαία για την άρτια κατασκευή των έργων (ΚΕΛ, υποθαλάσσιος αγωγός, ΚΠΕΕ).

Το ΚΕΛ θα κατασκευαστεί στη θέση Πλατύ Χωράφι της περιοχής και ο υποθαλάσσιος αγωγός διάθεσης επεξεργασμένων λυμάτων στη θέση Ακρωτήριο Βελάνι.

Τέτη Ηγουμενίδη

 

Πηγή:naftemporiki.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text