Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Σκέψεις για εισαγωγή στο Χρηματιστήριο κάνει η R Energy 1

Σκέψεις για εισαγωγή στο Χρηματιστήριο κάνει η R Energy 1

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Σκέψεις για εισαγωγή στο Χρηματιστήριο κάνει η R Energy 1

Την ικανοποίησή του για την περυσινή πορεία της εταιρείας και την αισιοδοξία του για τις περαιτέρω προοπτικές της εξέφρασε ο πρόεδρός της R Energy 1 Γιώργος Ρόκας, στα πλαίσια της χθεσινής γενικής συνέλευσης των ομολογιούχων.

Ειδικότερα, μεταξύ άλλων η διοίκηση της εταιρείας ανέφερε ότι:

- περυσινή χρονιά κύλησε καλύτερα από τις προβλέψεις, με υψηλό περιθώριο EBITDA και ισχυρούς δείκτες δανειακής εξυπηρέτησης.

- Το 2023 αναμένεται ακόμη καλύτερο γιατί νέα projects βρίσκονται σε εξέλιξη (η τρέχουσα συνολική ισχύς των μονάδων της εταιρείας κυμαίνεται σήμερα κοντά στα 44 Mw και προβλέπεται να ανεβεί γύρω στα 60 Mw μέχρι το Φεβρουάριο του 2024).

- Οι γενικότερες προοπτικές του κλάδου των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε Ελλάδα και Ευρώπη -ιδίως μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία και τα σχέδια απεξάρτησης από το ρωσικό φυσικό αέριο- είναι ιδιαίτερα ευοίωνες. Όπως σημειώθηκε, αν και επί του παρόντος δεν υπάρχει πρόσθετο όφελος στα τιμολόγια, σε βάθος χρόνου θα βελτιωθεί πιθανότατα το κλίμα για τους εμπλεκόμενους στις ΑΠΕ.

- Το μέσο επιτόκιο δανεισμού έχει ανεβεί λόγω του ανόδου του Euribor, ωστόσο η εταιρεία κατάφερε να περιορίσει ως ένα βαθμό το spread και συζητά το ενδεχόμενο «κλειδώματος» του Euribor για τα επόμενα χρόνια.

- Η συνεργασία με την Lamda Development που έχει αποκτήσει το 20% της R Energy 1 και που υπάρχει πρόβλεψη για ενδεχόμενη αύξηση μεριδίου της μετά από τρία χρόνια, εξελίσσεται σε πολύ καλό κλίμα.

-Μεταξύ των ζητημάτων που εξετάζονται για τη χρηματοδότηση νέων αναπτυξιακών της δραστηριοτήτων, περιλαμβάνεται και αυτό της εισαγωγής της στο Χρηματιστήριο της Αθήνας.

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με καταγγελτικό για την εταιρεία δημοσίευμα, ο Γ. Ρόκας υποστήριξε ότι «δεν θα ασχοληθούμε ως εταιρεία με δημοσίευμα που αφορά άλλους σκοπούς» και πως οι όποιες απαντήσεις θα δοθούν στα αρμόδια όργανα, όταν πρέπει.

 

Στέφανος Kοτζαμάνης

Πηγή: euro2day.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text