Αρχική | Οικονομία | Ελληνική Οικονομία | Έκθεση PwC: Αισιόδοξοι σχεδόν οι μισοί Έλληνες CEOs για βελτίωση της εγχώριας οικονομίας

Έκθεση PwC: Αισιόδοξοι σχεδόν οι μισοί Έλληνες CEOs για βελτίωση της εγχώριας οικονομίας

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Έκθεση PwC: Αισιόδοξοι σχεδόν οι μισοί Έλληνες CEOs για βελτίωση της εγχώριας οικονομίας

Η ετήσια μελέτη της PwC «Global CEO Survey» παρουσιάζει τις εκτιμήσεις 4.410 CEOs από διαφορετικές χώρες για θέματα που αφορούν στην παγκόσμια και στην εγχώρια οικονομία, στους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι σύγχρονες επιχειρήσεις καθώς και στους τρόπους διαχείρισης του κλιματικού κινδύνου και του υφιστάμενου ασταθούς οικονομικού περιβάλλοντος.

Συγκεκριμένα, σε ό,τι αφορά στην Ελλάδα:

- Οι Έλληνες CEOs εμφανίζονται πιο αισιόδοξοι (46%) από τους ξένους ομολόγους του (29%) αναφορικά με τη βελτίωση της εγχώριας οικονομίας

- Ενώ οι συνέπειες της παγκόσμιας οικονομικής ύφεσης αποτελούν την κυριότερη ανησυχία των CEOs διεθνώς, με τον πληθωρισμό (40%) να βρίσκεται στη δεύτερη θέση και την μακροοικονομική αστάθεια (31%) στην τρίτη, οι Έλληνες CEOs -λόγω της γεωγραφικής θέσης της χώρας μας- κατατάσσουν τις γεωπολιτικές εντάσεις στην πρώτη θέση των άμεσων προκλήσεων (41%), με τον πληθωρισμό (40%) και τη μακροοικονομική αστάθεια (36%) να ακολουθούν.

- Η σύναψη συνεργασιών με εκπαιδευτικούς Φορείς βρίσκεται στην πρώτη θέση των προτιμήσεων της πλειονότητας των Ελλήνων CEOs (78%) για τη δημιουργία προστιθέμενης αξίας στις εταιρείες τους. Διεθνώς, πρώτες στη λίστα βρίσκονται οι συνεργασίες μεταξύ επιχειρήσεων (84%) και οι κλαδικές κοινοπραξίες (76%) ενώ οι συνέργειες με εκπαιδευτικούς Φορείς βρίσκονται στην πέμπτη θέση.

«Παρά τη γενικότερη απαισιόδοξη διάθεση και τις αυξημένες προκλήσεις, που οι σύγχρονες επιχειρήσεις καλούνται να αντιμετωπίσουν διεθνώς, οι Έλληνες CEOs φαίνεται πως παραμένουν πιο αισιόδοξοι από τους ξένους ομολόγους τους. Η οικονομική κρίση και η αστάθεια που βίωσαν έντονα τα προηγούμενα χρόνια βοήθησαν στην ανάπτυξη επιχειρηματικής ευελιξίας και στρατηγικής διορατικότητας. Αυτά τα χαρακτηριστικά, σε συνδυασμό με την εμφανή βελτίωση της ελληνικής οικονομίας, συμβάλλουν στη δημιουργία θετικότερων επιχειρηματικών προσδοκιών. Είναι σαφές, ωστόσο, πως οι απειλές που αντιμετωπίζουν σήμερα οι επιχειρήσεις και η κοινωνία δεν είναι αμελητέες και δεν είναι δυνατό να αντιμετωπιστούν μεμονωμένα και ανεξάρτητα. Η ανάπτυξη συνεργασιών, είτε μεταξύ προσώπων είτε μεταξύ οργανισμών και επιχειρήσεων, που προάγουν την ανταλλαγή απόψεων και την οικοδόμηση σχέσεων εμπιστοσύνης, αποτελεί μονόδρομο για τον περιορισμό των κινδύνων και τη δημιουργία μακροπρόθεσμης αξίας για τις επιχειρήσεις, την κοινωνία και το περιβάλλον» υπογράμμισε ο Μάριος Ψάλτης, CEO της PwC Ελλάδας.

 

Πηγή: insider.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text