Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ σήμερα, Παρ, 27.1.23, πατά καλά πάνω από τις 1000 μονάδες που κατέκτησε χθες

Ο ΓΔ σήμερα, Παρ, 27.1.23, πατά καλά πάνω από τις 1000 μονάδες που κατέκτησε χθες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Πολύ ικανοποιητική είναι η σημερινή συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ με καλή άνοδο +1% (στις 1013 μονάδες, στις 4.25 μμ) και καλούς όγκους (80 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο), προσπαθεί να κατοχυρώσει την θέση του πάνω από το ψυχολογικό όριο των 1000 μονάδων.

Η αγορά δείχνει μεγάλη δύναμη αλλά ταυτόχρονα χρειάζεται και διόρθωση καθώς ο ΓΔ έχει ήδη επεκταθεί υπερβολικά +90 μονάδες η περίπου +10% από το κυλιόμενο χαμηλό 20 ημερών των 920 μονάδων.

Χρειαζόμαστε λοιπόν μια διόρθωση η οποία δεν θα μας ενοχλήσει αν δεν διαπεράσει καθοδικά την στήριξη των 970 μονάδων (περίπου τον πυθμένα C του γραφήματος).

Στρατηγική για το κλείσιμο

Ούτε σήμερα θα κάνει πράξεις το Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο. Για να κατοχυρώσει τα κέρδη του θα πρέπει να δει σοβαρά σημάδια αναστροφής που θα τα δείξει το σύστημα του κανόνα 4 εβδομάδων.

Μετοχές

Ανοδικά κινούνται αυτή τη στιγμή τα 2/3 των εμπορεύσιμων μετοχών και καθοδικά το 1/3 ενώ 6 μετοχές οι, ΜΙΓ, ΒΙΟ, ΦΡΙΓΟ, ΣΕΝΕΡ, ΕΛΠΕ, ΚΕΚΡ, πετυχαίνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3% σε σύγκριση με καμία μετοχή που να χάνει περισσότερο του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : Δεν διακρίνουμε καμία διότι καμία μετοχή δεν πληροί το τρίτο από τα τρία απαιτούμενα κριτήρια, μεγάλη άνοδο, μεγάλους όγκους και κοντά σε αντίσταση, όλες έχουν φύγει ψηλότερα από τον διασπασθέντα στροφέα τους. Ενδεχομένως ο ΟΠΑΠ να αναδειχθεί μετοχή της ημέρας.

Καμία μετοχή δεν δίνει σήμερα σήματα αγορών με ανοδική διάσπαση στροφέα – έγκυρης αντίστασης – υψηλού τριμήνου. Ο ΟΠΑΠ το επιχειρεί σήμερα.

Τείνουν να δώσουν τέτοια σήματα αγορών οι, ΠΛΑΘ με στροφέα-αγκιστρι τα 4,5 ευρώ, ΜΠΡΙΚ 1,98, ΟΛΘ 24,5, ΛΑΜΔΑ 6,15, ΙΝΚΑΤ 1,65, ΙΝΛΟΤ 0,66, ΟΠΑΠ 13,5, ΙΝΤΚΑ 1,9 και ΕΝΤΕΡ με στροφέα τα 4 ευρώ.

Επίσης και ο Δείκτης Τραπεζών ΔΤΡ πολεμά να σπάσει την σημαντική κορυφή των 750 μονάδων.

Τέλος, σήμερα σηκώνουν μεγάλους ανοδικούς όγκους αρκετές μετοχές όπως ο ΟΤΕ (που επιτέλους δείχνει ότι ξύπνησε), ο ΟΠΑΠ που μπορεί σήμερα να σπάσει τον στροφέα του, ΕΛΠΕ, ΣΕΝΕΡ και ΑΔΜΗΕ.

Θα επανέλθουμε την Δευτέρα κατά την ίδιαν ώρα.

 

-----

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων

Δείτε τη σύνθεση και την καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, εδώ.
Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2022 εδώ.

Συμπληρωματικά:

  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2002 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με το χαρτοφυλάκιο του Απόλυτου Συστήματος και τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα, εδώ.
  • Δείτε τον πίνακα με τις 60 μετοχές που παρακολουθεί το τεχνικό χαρτοφυλάκιο, εδώ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text