Αρχική | Διάφορα | Τεύχη 2018-2023 (Νο 199 έως Νο 253) | Χ&Α - 249 | Τι γράψαμε για τις εισηγμένες εταιρίες τον Δεκέμβριο

Τι γράψαμε για τις εισηγμένες εταιρίες τον Δεκέμβριο

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Τι γράψαμε για τις εισηγμένες εταιρίες τον Δεκέμβριο

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Τι γράψαμε για τις εισηγμένες εταιρίες τον Δεκέμβριο

 

JUMBO: Αύξηση 14% πέτυχαν οι πωλήσεις του 2022 - Εντός του τετραμήνου οι προβλέψεις για το 2023. Οι στρατηγικές επιλογές, της διοίκησης το 2022, είχαν σαν αποτέλεσμα την ετήσια αύξηση του κύκλου εργασιών κατά 14% σε σχέση με το 2021. Το 2023, έχει ξεκινήσει ιδιαίτερα θετικά με τις πωλήσεις του Ιανουαρίου να είναι εξαιρετικές. Η μεγάλη “ελπίδα” ανάπτυξης για την εταιρία πρόκειται να είναι η αγορά της Ρουμανίας (το 21,1% των πωλήσεων το 2022), η οποία σε σχέση τον πληθυσμό της χώρας, η παρουσία του Ομίλου είναι ακόμα μικρή. Εξακολουθούμε να είμαστε θετικοί για την εταιρία. Διαβάστε περισσότερα, εδώ.

 

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ: Οι θετικές προοπτικές για την άνοδο της μετοχής (ΕΧΑΕ). Η διάσπαση των 1.000 μονάδων του Γενικού Δείκτη και η παράλληλη αύξηση της καθημερινής αξίας συναλλαγών, διαμορφώνουν ένα θετικό κλίμα για την χρηματοοικονομική και χρηματιστηριακή εικόνα της ΕΧΑΕ και αυτό διότι τα μεγέθη του Ομίλου είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την εξέλιξη της χρηματιστηριακής αγοράς. Εκτίμηση μας είναι ότι το αρνητικό κλίμα των διεθνών αγορών δεν θα καταφέρει να αντιστρέψει -εκτός απροοπτου- την δυναμική της αγοράς. Είμαστε αρκετά θετικοί για την μετοχή και έχουμε, εδώ και καιρό, αναφέρει το επενδυτικό μας ενδιαφέρον. Διαβάστε περισσότερα, εδώ.

 

IDEAL HOLDINGS: Η δραστηριότητα της εταιρίας και οι επιφυλάξεις μας. Η αλλαγή της φυσιογνωμίας της εταιρίας και η λειτουργίας της ως “εταιρία ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων” (private equity), μας δημιουργεί αρκετές επιφυλάξεις ως προς την ανομοιογένεια των δραστηριοτήτων της και ως προς τις πρακτικές που χρησιμοποιεί για την απόκτηση ή την πώληση των συμμετοχών της. Δεν είμαστε αρνητικοί για την μετοχή, καθώς  κινείται ικανοποιητικά, ωστόσο λαμβάνουμε υπόψη μας αυτούς τους προβληματισμούς, όταν αναφερόμαστε στην εταιρία. Διαβάστε περισσότερα, εδώ.

 

ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ: Διψήφια αύξηση πωλήσεων για 7η συνεχόμενη χρονιά. Μέσα από την ορθή διαχείριση του κόστους, των δαπανών και των εξόδων, η διοίκηση κατάφερε να επιτύχει για 7η συνεχόμενη χρονιά διψήφια αύξηση του κύκλου εργασιών το 2022 (+29,2%). Η άποψη μας για την εταιρία, είναι θετική επί σειρά ετών. Δείτε εδώ σχολιασμό μας. Η διοίκηση εκτιμά ότι το 2023 θα είναι καλύτερο από το 2022, προβλέποντας ότι ο όγκος πωλήσεων θα αυξηθεί κατά 15% σε σχέση με το 2022. Στόχος για το 2023 είναι η επέκταση του χαρτοφυλακίου των προϊόντων του Ομίλου, με έμφαση στα προϊόντα φροντίδας και σπιτιού μέσω της εταιρίας “Αρκάδι”. Διαβάστε εδώ.

 

ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΑΙΓΑΙΟΥ: Οι προοπτικές είναι πολύ θετικές και η μετοχή δεν πρέπει να επηρεάζεται από τα warrants Οι προοπτικές εξέλιξης των οικονομικών μεγεθών της εταιρίας, σε συνδυασμό με τις ανοδικές συνθήκες της χρηματιστηριακής αγοράς, ωθούν τη μετοχή ανοδικά, παρά το “βαρίδι” των warrants του δημοσίου. Κατά την άποψη μας, όποια και είναι η εξέλιξη του ζητήματος των μετοχών του δημοσίου, η επίπτωση στην εταιρία και στους μετόχους δεν είναι ιδιαίτερα σημαντική. Διαβάστε περισσότερα, εδώ.

 

LAVIPHARM: Στοιχεία για την πορεία της εταιρίας και άποψη για την εξέλιξη της μετοχής. Το 2019, η διοίκηση ξεκίνησε τον σχεδιασμό για την ανάκαμψη της εταιρίας. Μέχρι σήμερα, έχει καταφέρει να βγει από το καθεστώς “Επιτήρησης”, να αγοραστεί η μετοχή από θεσμικούς επενδυτές, να ολοκληρώσει μια αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους € 51 εκατομμυρίων και να διευρύνει το προϊοντικό χαρτοφυλάκιο της. Μία ακόμη μεγάλη -όπως τη βλέπουμε- εξέλιξη της εταιρίας είναι η ανάληψη της διανομής στην Ελλάδα των προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης, της ισραηλινής εταιρίας Tikun. Διαβάστε περισσότερα, εδώ.

 

CENERGY HOLDINGS: Θετικό το μέλλον της εταιρίας. Από την είσοδο της, στο Χρηματιστήριο Αθηνών, η εταιρία παρουσιάζει μια αρκετά ικανοποιητική πορεία σε χρηματοοικονομικό επίπεδο, με μοναδικό αρνητικό στοιχείο την μη διανομή μερίσματος. Η Cenergy επενδύει σταθερά στην αγορά καλωδίων, αναλαμβάνοντας διαρκώς νέα και σημαντικά projects, καθώς η χρήση υποβρύχιων καλωδίων είναι ένας από τους βασικούς παράγοντες που βοηθούν στην πιο γρήγορη “ενεργειακή μετάβαση”. Είμαστε θετικοί για την μετοχή και αναμένουμε διατήρηση των υψηλών ρυθμών δραστηριοποίησης και διατήρηση των αυξητικών ρυθμών στις πωλήσεις και τα κέρδη. Διαβάστε περισσότερα, εδώ.

 

Το παρόν άρθρο, είναι τμήμα της ύλης του τεύχους 249 (Φεβρουάριος 2023) του περιοδικού ΧΡΗΜΑ & ΑΓΟΡΑ. Δείτε τα πλήρη περιεχόμενα του τεύχους 249, εδώ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text