Νέα της αγοράς

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Νέα της αγοράς

 

 

 

 

 

INTRAKAT

Πλήρη κάλυψη της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου των € 100 εκατομμυρίων, ανακοίνωσε, στις 30/1/2023, η διοίκηση της Intrakat. Και μάλιστα, περίπου το 96% της αύξησης, καλύφθηκε άμεσα, με την άσκηση των δικαιωμάτων. Αυτό είναι κάτι αρκετά σπάνιο και πολύ σημαντικό. Προοιωνίζεται δε, μια θετική πορεία για τη μετοχή. Δείτε περισσότερα στοιχεία για την εταιρία, εδώ.  Οι νέες μετοχές, εισάγονται στην αγορά, την 2/2/2023.

Είναι αλήθεια ότι, η περίπτωση της Intrakat, μας απασχόλησε αρκετά κατά τον Ιανουάριο. Σε άλλο άρθρο μας, δείτε εδώ, εξετάσαμε τις αποδόσεις της στο παρελθόν. Ήταν “φτωχές”. Όμως, όπως αναφέρουμε στο άρθρο αυτό, εκτιμούμε ότι, αυτό πλέον θα αλλάξει. Παράλληλα, εξετάσαμε το ενδεχόμενο να την εντάξουμε στο χαρτοφυλάκιό μας. Καταλήξαμε ότι, ακόμη δε θα πρέπει να γίνει κάτι τέτοιο, αφού πρώτα θέλουμε να δούμε τη συμπεριφορά της μετά την κυκλοφορία των νέων μετοχών, ενώ, από την άλλη πλευρά, έχουμε εμπιστοσύνη στις μετοχές που ήδη έχουμε επιλέξει.

 

LAMDA DEVELOPMENT

Παρά τη διαφήμιση και το “θόρυβο” που -σταθερά- γίνεται γύρω από την εταιρία, η μετοχή της Lamda, αδυνατεί να πλησιάσει την τιμή των € 6,70, που, το Δεκέμβριο του 2019, είχε πραγματοποιηθεί η αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου και είχαν αντληθεί € 650 εκατομμύρια. Όμως, είναι κάτι που, από την πλευρά μας, έχουμε επισημάνει αρκετές φορές. Έχει πολλές φορές αποδειχθεί ότι, τα πολυδιαφημισμένα και μεγάλα έργα δύσκολα προσφέρουν οφέλη στους μετόχους, διότι τέτοιου μεγέθους έργα είναι αρκετά σύνθετα και μακροχρόνια. Παράλληλα, οι ροές των κεφαλαίων τους είναι αρκετά  πολύπλοκες και δύσκολα μπορεί κάποιος να τις παρακολουθήσει. Τα παραπάνω, έρχονται να επιβεβαιώσουν, διάφορα σχόλια που δημοσιεύονται -σε μορφή “κουτσομπολιού”- στα ΜΜΕ, τα οποία αναφέρουν απογοήτευση των θεσμικών από την πορεία της μετοχής. Διαβάστε περισσότερα, εδώ. Βέβαια, μέσα στη γενικότερη άνοδο, κάποια στιγμή, και η μετοχή της Lamda, θα προσαρμοστεί σε ανώτερα επίπεδα.

 

ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΑ FORUMS

 

Ειδικά αυτό το διάστημα, που -κατά τα φαινόμενα- η Ελλάδα αρχίζει να ξαναμπαίνει στα “radar” των μεγάλων διεθνών funds (ενώ μερικά έχουν ήδη αρχίσει μερικές “δοκιμαστικές” αγορές), θα πρέπει να δίνουμε σημασία στα διάφορα επενδυτικά “events” και “forums” που οργανώνοντας, είτε από ελληνικούς, είτε από διεθνείς φορείς, σε διάφορες πρωτεύουσες. Ένα απ’ αυτά, το 5ο Greek Investment Day της Piraeus Securities, θα γίνει στο Παρίσι στις 2 Φεβρουαρίου. Σ’ αυτό, θα συμμετάσχουν οι ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών, Alpha Bank, Fourlis, ΕΧΑΕ, Motor Oil, Mytilineos, Piraeus Bank, ΔΕΗ, Σαράντης, ΤΙΤΑΝ, ΓΕΚΤΕΡΝΑ και ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή. Οι εταιρίες αυτές, μόνο να κερδίσουν έχουν από τη συμμετοχή τους σε τέτοιες εκδηλώσεις. Το ίδιο και οι μέτοχοί τους.

 

Το παρόν άρθρο, είναι τμήμα της ύλης του τεύχους 249 (Φεβρουάριος 2023) του περιοδικού ΧΡΗΜΑ & ΑΓΟΡΑ. Δείτε τα πλήρη περιεχόμενα του τεύχους 249, εδώ.

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text