Αρχική | Χαρτοφυλάκια | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ηπια διόρθωση με μεγάλους όγκους σημειώνει στην περιοχή των 1030-1020 μονάδων σήμερα Τρίτη, 31-1-23, ο ΓΔ.

Ηπια διόρθωση με μεγάλους όγκους σημειώνει στην περιοχή των 1030-1020 μονάδων σήμερα Τρίτη, 31-1-23, ο ΓΔ.

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Αθρόοι πωλητές εμφανίστηκαν σήμερα, και με το δίκιο τους διότι η αγορά είναι σαφώς υπεραγορασμένη, αλλά δεν επήλθε σημαντική διόρθωση καθώς συνεχίζουν και σήμερα  οι αισιόδοξοι να αγοράζουν.

Η μικρή σημερινή διόρθωση του ΓΔ 0,40% (στις 1020 μονάδες, στις 4.30 μμ) δεν μας ανησυχεί αλλά επειδή ο τζίρος είναι μεγάλος (100 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) αποτελεί μια μικρή προειδοποίηση ενδεχομένης μεγάλης διόρθωσης.

Δεν το ξέρουμε πότε θα εμφανισθεί η διόρθωση και πόσο βαθιά θα είναι αλλά ξέρουμε που θα βάλουμε τα stop loss μας. Ένα stop στις 1008 μονάδες και σε συνεδρίαση με τζίρο μεγαλύτερο της προηγηθείσας και με πτώση χειρότερη του -1% στον ΓΔ, και ένα δεύτερο stop στο κυλιόμενο χαμηλό 20 ημερών που σε μια εβδομάδα θα βρίσκεται στις 970 μονάδες.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Σήμερα δεν θα κάνει πράξεις το ΤΧ.

Μετοχές

Το πλάτος της αγοράς είναι σήμερα πτωτικό με τα 3/4 των μετοχών να κινούνται αρνητικά ενώ οι ΒΙΟΣΣΚ, ΑΤΤ, ΜΥΤΙΛ και ΜΠΕΛΑ καταγράφουν μεγάλες πτώσεις χειρότερες του -3% σε αντίθεση με τις ΜΙΓ, ΣΑΡ, ΕΝΤΕΡ και ΑΝΕΚ, που σημειώνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3%.

Από τις ανοδικές μετοχές σημειώνουμε τον ΣΑΡ και από τις πτωτικές τον ΜΥΤΙΛ που διορθώνει κατά κάποιο τρόπο λογικά το εκπληκτικό του ράλι των τελευταίων ημερών.

Αλλά την εντύπωση της σημερινής συνεδρίασης κέρδισαν οι τράπεζες με τον ΔΤΡ να διασπά και να επιβεβαιώνει σήμερα την χθεσινή ανοδική διάσπαση της αντίστρασης των 750 μονάδων,

Διανομές παρατηρούμε σε ΟΤΕ, που δεν μπορεί να σηκώσει κεφάλι, και στην ΑΔΜΗΕ, που και αυτή δεν πάει καλά τους τελευταίους μήνες.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά τις 4.00-4.30 μμ.

 

-----

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων

Δείτε τη σύνθεση και την καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, εδώ.
Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2022 εδώ.

Συμπληρωματικά:

  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2002 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με το χαρτοφυλάκιο του Απόλυτου Συστήματος και τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα, εδώ.
  • Δείτε τον πίνακα με τις 60 μετοχές που παρακολουθεί το τεχνικό χαρτοφυλάκιο, εδώ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text