Αρχική | Χρηματιστήριο | Χρηματιστήριο Αθηνών | NBG: Ποιες ελληνικές μετοχές είναι στις κορυφαίες επιλογές

NBG: Ποιες ελληνικές μετοχές είναι στις κορυφαίες επιλογές

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
NBG: Ποιες ελληνικές μετοχές είναι στις κορυφαίες επιλογές

Στις ελληνικές μετοχές και ποιες από αυτές επιλέγει ως κορυφαίες επικεντρώνεται η NBG Securities ενώ αναφέρεται και στις τράπεζες. Πιο συγκεκριμένα, οι κορυφαίες επιλογές της NBG Securities περιλαμβάνουν μετοχές μεγάλης κεφαλαιοποίησης, με ρευστότητα και καλά θεμελιώδη μεγέθη, ισχυρές ταμειακές ροές, βιώσιμα μερίσματα και ελκυστικές αποτιμήσεις (ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Jumbo), που ταιριάζουν με την αμυντική της πρόταση και την πρόταση αξίας για το α΄ εξάμηνο του 2023.

Επιπλέον, περιλαμβάνει εταιρείες που προσφέρουν την καλύτερη έκθεση στον πολλά υποσχόμενο ενεργειακό τομέα (Μυτιληναίος), καλύπτοντας σημαντικά θέματα όπως η ενεργειακή μετάβαση, η ανάπτυξη και η αναδιάρθρωση ΑΠΕ, καθώς και ποιοτικές, μεσαίου μεγέθους εταιρείες με υποστηρικτικά θεμελιώδη στοιχεία και καλές δυνατότητες ανάπτυξης (Autohellas) ή συνδυάζοντας πολλές από τις παραπάνω ιδιότητες (Cenergy Holdings).

Τι λέει για τις τράπεζες

Η NBG Securities αναφορικά με τον τραπεζικό τομέα παραμένει θετική λόγω των βελτιωμένων θεμελιωδών μεγεθών, της θετικής δυναμικής των κερδών και της δυνητικής διανομής μερίσματος. Η κορυφαία επιλογή στον τραπεζικό τομέα είναι η Τράπεζα Πειραιώς με τιμή στόχο τα 2,35 ευρώ κυρίως για λόγους αποτίμησης, καθώς βλέπει μια πιο ελκυστική απόδοση κινδύνου μετά την ισχυρή πρόοδο που έχει σημειώσει στη βελτίωση των βασικών λειτουργικών της στοιχείων.

 

Πηγή: powergame.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text