Αρχική | Διάφορα | Τεύχη 2018-2023 (Νο 199 έως Νο 253) | Χ&Α - 249 | Η πορεία του Κινητού Μέσου Όρου 200 ημερών

Η πορεία του Κινητού Μέσου Όρου 200 ημερών

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Η πορεία του Κινητού Μέσου Όρου 200 ημερών

 

Ο Κινητός Μέσος Όρος 200 ημερών, συνεχίζει να κινείται, ξεκάθαρα και με άνεση, πάνω από το Γενικό Δείκτη, με τον τρόπο που, σε αντίστοιχες περιπτώσεις του παρελθόντος, κινούνταν, όταν σε περιόδους που τελικά καταγράφηκαν σημαντικές ανοδικές επιδόσεις.

Αυτό προκύπτει από το γεγονός ότι, παρά το ότι βρισκόμαστε στο πρώτο μόλις διάστημα μιας νέας ανοδικής περιόδου, η απόσταση μεταξύ των καμπυλών του Γενικού Δείκτη και του Κινητού Μέσου Όρου, ήδη φτάνει στο 14,33%. Αυτό σημαίνει ότι, ο Γενικός Δείκτης, έχει την άνεση διακυμάνσεων, χωρίς να υπάρχει κίνδυνος κάποιου σήματος εξόδου, ή αλλεπάλληλων σημάτων, τα οποία τελικά καταλήγουν να είναι αποτυχημένα, κάτι που, λόγω της μικρής απόστασης των δύο καμπυλών, συνέβη κατά το 2022.

Με άλλα λόγια, εκτιμούμε ότι, το “απόλυτο σύστημα συναλλαγών” έχει ξαναμπεί σε κανονική λειτουργία και ότι, τα σήματα που θα παράξει κατά το επόμενο διάστημα, υπό κανονικές συνθήκες, θα είναι έγκυρα. Δείτε εδώ, τον πίνακα σημάτων του συστήματος, για την περίοδο των τελευταίων 24 μηνών.

 

Η  καμπύλη του ΚΜΟ-200 ημερών, κινείται ανοδικά με ρυθμό περί τις 0,50 έως 0,60 μονάδες ημερησίως (ο ρυθμός αυτός θα επιταχύνεται όσο ανεβαίνει η τιμή του ΓΔ). Αυτό σημαίνει μία άνοδο περίπου 11 έως 13 μονάδων το μήνα, ή περίπου 1,1% με βάση την τιμή του Γενικού Δείκτη. Αυτό σημαίνει ότι, κατά τους επόμενους μήνες, η απόσταση μεταξύ των δύο καμπυλών θα διευρυνθεί. Προς το παρόν, όσο η διαφορά αυτή κινείται κάτω από το 25%, δε μας ενοχλεί. Θα πρέπει όμως να παρατηρήσουμε την κατάσταση πιο προσεκτικά, εάν ξεπεράσει το επίπεδο αυτό.

 

Δε  μπορούμε ακόμη να προσδιορίσουμε την παράμετρο του συστήματος, η οποία θα σηματοδοτήσει την έξοδό μας, στο μέλλον. Θα εξαρτηθεί από τις τιμές που θα έχουν τότε ο Γενικός Δείκτης και ο ΚΜΟ-200, τα κέρδη που θα έχουν δημιουργηθεί και το γεγονός που θα “πυροδοτήσει” την πτώση του δείκτη και τη δημιουργία σήματος εξόδου.

 

Το παρόν άρθρο, είναι τμήμα της ύλης του τεύχους 249 (Φεβρουάριος 2023) του περιοδικού ΧΡΗΜΑ & ΑΓΟΡΑ. Δείτε τα πλήρη περιεχόμενα του τεύχους 249, εδώ.

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text