Αρχική | Χ&Α | Χ&Α - Επικαιρότητα | Moody's: Μειωμένη κερδοφορία το δ' τρίμηνο του 2022 λόγω της κάμψης των επενδυτικών υπηρεσιών

Moody's: Μειωμένη κερδοφορία το δ' τρίμηνο του 2022 λόγω της κάμψης των επενδυτικών υπηρεσιών

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Moody's: Μειωμένη κερδοφορία το δ' τρίμηνο του 2022 λόγω της κάμψης των επενδυτικών υπηρεσιών

Η αμερικανική εταιρία επιχειρηματικών και χρηματοοικονομικών υπηρεσιών Moody’s Corporation (εν συντομία Moody’s) ανακοίνωσε χθες τα οικονομικά αποτελέσματα του δ’ τριμήνου του 2022 (δείτε το δελτίο τύπου εδώ). Η εταιρία σημείωσε πτώση στα τριμηνιαία έσοδα και κέρδη, λόγω των αρνητικών επιδόσεων του τμήματος επενδυτικών υπηρεσιών Moody's Investors Service. Ωστόσο, η τιμή της μετοχής κινήθηκε ανοδικά και κατέγραψε αύξηση 2,72%.

 

Πιο συγκεκριμένα, τα έσοδα της Moody’s για δ’ τριμήνου του 2022 σημείωσαν πτώση της τάξεως του 16,23% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2021, από 1,29 δισεκατομμύρια δολάρια σε 1,54 δισ. Η πτώση των εσόδων προκλήθηκε λόγω της δυσμενών επιδόσεων της θυγατρικής εταιρίας Moody's Investors Service και δεν κατάφερε να αντισταθμιστεί από την αύξηση των εσόδων της θυγατρικής Moody's Analytics. Παρόλα αυτά, τα έσοδα της εταιρίας ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών για 1,25 δισ.

 

Αναλυτικότερα, τα τριμηνιαία έσοδα της Moody's Investors Service υποχώρησαν κατά 34,0% σε σχέση με πέρυσι και διαμορφώθηκαν στα 572 εκατομμύρια δολάρια. Αντίθετα, η θυγατρική Moody’s Analytics ανακοίνωσε τριμηνιαία έσοδα ύψους 714 εκατομμυρίων, αυξημένα κατά 7,0% συγκριτικά με το αντίστοιχο τρίμηνο του  προηγούμενου έτους.

 

Τα καθαρά κέρδη της Moody’s διαμορφώθηκαν στα 246 εκατομμύρια, μειωμένα κατά 42,39% σε σχέση με πέρυσι, όπου βρίσκονταν στα 427 εκατομμύρια. Τα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν στα $ 1,34, ενώ το προηγούμενο έτος ήταν $ 2,28. Σύμφωνα με την εταιρία, τα κέρδη υποχώρησαν λόγω της κάμψης της ζήτησης των επενδυτικών υπηρεσιών, καθώς η έκδοση νέων ομολόγων παρεμποδίστηκε από την οικονομική αβεβαιότητα και τις έντονες διακυμάνσεις της αγοράς.

 

 

Δείτε τα οικονομικά στοιχεία της εταιρίας (από yahoo finance) - εδώ.

Δείτε το διάγραμμα της μετοχής της εταιρίας (εδώ).

Δείτε τον πίνακα παρακολουθούμενων μετοχών (εδώ).


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text