Αρχική | Εταιρίες | Ξένες Εταιρίες | Starbucks: Κατώτερες των εκτιμήσεων οι πωλήσεις στο τρίμηνο, "αχίλλειος πτέρνα" η Κίνα

Starbucks: Κατώτερες των εκτιμήσεων οι πωλήσεις στο τρίμηνο, "αχίλλειος πτέρνα" η Κίνα

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Starbucks: Κατώτερες των εκτιμήσεων οι πωλήσεις στο τρίμηνο, "αχίλλειος πτέρνα" η Κίνα

Η Starbucks διέψευσε τις προσδοκίες της Wall Street για τις τριμηνιαίες συγκρίσιμες πωλήσεις, με "αχίλλειο πτέρνα" τις δραστηριότητες της αλυσίδας στην Κίνα που αντιστάθμισαν τις ισχυρές πωλήσεις στην αγορά της Βόρειας Αμερικής.

Μπορεί η Κίνα να προχώρησε σε άρση των περισσότερων αυστηρών μέτρων για την καταπολέμηση του κορονοϊού στις αρχές Δεκεμβρίου, ωστόσο η κίνηση των πελατών της Starbucks παρέμεινε μειωμένη λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων στη χώρα.

Ως εκ τούτου, ο τζίρος στην Κίνα υποχώρησε κατά 29% στο α' οικονομικό τρίμηνο που έληξε την 1η Ιανουαρίου. Οι αναλυτές της Wall Street δήλωσαν ότι οι βραχυπρόθεσμες τάσεις στην Κίνα  θα παραμείνουν ασταθείς. Ωστόσο, η άρση των περιορισμών θα μπορούσε να ωφελήσει τη Starbucks στη συνέχεια του έτους.

Η Starbucks ανακοίνωσε άλμα 10% του τζίρου της στη Βόρεια Αμερική, ενώ οι παγκόσμιες συγκρίσιμες πωλήσεις της αυξήθηκαν κατά 5%, έναντι της μέσης εκτίμησης των αναλυτών για άνοδο 6,75%, σύμφωνα με τα στοιχεία της Refinitiv.

Η εταιρεία ανακοίνωσε λειτουργικό περιθώριο κέρδους 14,4% για το τρίμηνο, από 14,6% ένα χρόνο νωρίτερα, το οποίο συμπιέστηκε από τις επενδύσεις για τον εκσυγχρονισμό των καταστημάτων της, καθώς και από το αυξημένο λειτουργικό κόστος για μισθούς και πρώτες ύλες.

Η μετοχή της εταιρείας διολίσθησε κατά περίπου 3% στα 106,34 δολάρια στις ηλεκτρονικές συναλλαγές μετά τη συνεδρίαση.

 

Πηγή: capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text