Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ επιμένει και σήμερα (Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2023) σε νέα υψηλά έτους ξεπερνώντας και τις 1040 μονάδες

Ο ΓΔ επιμένει και σήμερα (Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2023) σε νέα υψηλά έτους ξεπερνώντας και τις 1040 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Συνεχίζεται και σήμερα η από 4μήνου ανοδική αγορά με τον ΓΔ να σημειώνει νέα άνοδο +0,80% (στις 412 μονάδες, στις 4.30 μμ), με μεγάλο τζίρο (110 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με μικρή διόρθωση -0,30% στον DAX.

Το ράλι του ΓΔ έχει φτάσει στο απροχώρητο, +32% πάνω από το χαμηλό τέλος Σεπτεμβρίου 2022 και σαφώς χρειάζεται μια διόρθωση η οποία δεν φαίνεται να έρχεται.

Εμείς παραμένουμε στην αγορά περιμένοντας (όχι προβλέποντας) την πιθανή κορύφωση για να πουλήσουμε όταν το σύστημά μας, του κανόνα 4 εβδομάδων, μας δώσει το σχετικό σήμα. Προς το παρόν θέτουμε ένα συμβολικό stop loss στο ψυχολογικό επίπεδο των 1000 μονάδων που περίπου συμπίπτει με την μέση τιμή της μηνιαίας διακύμανσης του ΓΔ.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Ούτε σήμερα θα κάνει πράξεις το σχεδόν πλήρως αγορασμένο ΤΧ.

Μετοχές

Ανοδικά κινούνται τα ¾ των 60 εμπορεύσιμων μετοχών που παρακολουθούμε και καθοδικά το ¼ ενώ 7 μετοχές, οι ΜΙΓ, ΑΝΕΚ, ΦΡΙΓΟ, ΑΤΤΙΚΑ, ΑΤΤ, ΜΠΕΛΑ και ΓΕΚΤ, πετυχαίνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3% σε σύγκριση με καμία μετοχή που να σημειώνει πτώση χειρότερη του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : σήμερα παίζει η ναυτιλιακή τριάδα, ΑΝΕΚ, ΑΤΤΙΚΑ και ΜΙΓ (η τελευταία συμμετέχει ίσως παρασκηνιακά στο παιχνίδι). Επι πλέον παίζουν και οι «χτυπημένες» ΦΡΙΓΟ και ΑΤΤ. Το Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο αποφεύγει τις ανωτέρω penny stockcs (η ΑΤΤΙΚΑ έπαυσε προσφάτως να είναι penny stock), λόγω του υψηλού κινδύνου (trading, ή του ύψους ή του βάθους) που χαρακτηρίζει αυτή τη κατηγορία μετοχών.

Από την κατηγορία των blue chips εντυπωσιακή είναι σήμερα η αγαπημένη των ξένων επενδυτων ΜΠΕΛΑ που διασπά με δύναμη (+4,40%) τα 17 ευρώ.

Οι ΓΕΚΤ και ΤΕΝΕΡΓΑ, μαμά και κόρη, σήμερα σηκώνουν κεφάλι μετά το πρόσφατο χτύπημα σημειώνοντας τώρα άνοδο αμφότερες +2,50% αλλά με μέτριους τζίρους.

Επι τέλους ξύπνησε ο ΟΤΕ  με άνοδο +1,90% αυτή τη στιγμή και με τζίρους 20 εκατ μέχρις στιγμής, τους μεγαλύτερους της ημέρας. Ωστόσο, η μετοχή βρίσκεται ακόμα στα χαμηλά των 14,80 ευρώ, από 18,30 προ έτους και τα μεσοπρόθεσμα trend following συστήματα αργούν να δώσουν σήματα αγορών.

Καμία μετοχή δεν δίνει σήμερα σήματα αγορών με ανοδική διάσπαση στροφέα – υψηλού τριμήνου αλλά τείνουν να το κατορθώσουν οι, ΜΟΤΟ με στροφέα – αγκίστρι τα 2,33 ευρώ και τα ΕΛΠΕ τα 7,8 ευρώ.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ίδιαν ώρα.

 

-----

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων

Δείτε τη σύνθεση και την καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, εδώ.
Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2022 εδώ.

Συμπληρωματικά:

  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2002 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με το χαρτοφυλάκιο του Απόλυτου Συστήματος και τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα, εδώ.
  • Δείτε τον πίνακα με τις 60 μετοχές που παρακολουθεί το τεχνικό χαρτοφυλάκιο, εδώ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text