Αρχική | Οικονομία | Διεθνείς Δείκτες | Fitch: Αυξάνει σημαντικά την πρόβλεψη για την ανάπτυξη της Κίνας - Στο 5% το 2023

Fitch: Αυξάνει σημαντικά την πρόβλεψη για την ανάπτυξη της Κίνας - Στο 5% το 2023

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Σε σημαντική θετική αναθεώρηση για την ανάπτυξη της οικονομίας της Κίνας εντός του 2023 προχώρησε η Fitch, με τον οίκο αξιολόγησης να αναμένει ενίσχυση της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου λόγω της άρσης των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία του κορονοϊού.

Οι αναλυτές της Fitch προβλέπουν πως το κινεζικό ΑΕΠ θα «τρέξει» με ρυθμό 5% για το τρέχον έτος έναντι της προηγούμενης εκτίμησης για ανάπτυξη 4,1%. Ο οίκος σημειώνει ότι η οικονομική ανάπτυξη θα στηριχθεί κυρίως στην κατανάλωση, υποστηρίζοντας πως πολλοί από τους βασικούς δείκτες έχουν σημειώνει ανάκαμψη αν και παραμένουν κάτω από τα προ πανδημίας επίπεδα.

Οι επιπτώσεις από από ακίνητα και εμπόριο

Σύμφωνα με το Reuters, παρά την ανοδική αναθεώρηση, η ανάπτυξη της κινεζικής οικονομίας αναμένεται να κινηθεί κάτω από τα επίπεδα του 8,4% που σημειώθηκαν το 2021.

«Αυτό αντανακλά την αδυναμία στην αγορά ακινήτων, που έδειξε λίγα σημάδια βελτίωση των πωλήσεων στις νέες κατοικίες στο τέλος του 2022, παρά την κρατική ενίσχυση» υποστηρίζουν οι αναλυτές της Fitch.

Παράλληλα, το εμπόριο μπορεί να αποτελέσει βαρίδι για την οικονομική ανάπτυξη του 2023, καθώς η ζήτηση για εξαγωγές πιέζεται από την επιβράδυνση της οικονομίας στις ΗΠΑ και την Ευρώπη.

 

Πηγή: insider.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text