Αρχική | Απόλυτο Σύστημα | Απόλυτο Σύστημα - Ελεύθερη Πρόσβαση | Η αγορά, η ΜΟΤΟ και η σημασία της μελέτης του όγκου των συναλλαγών

Η αγορά, η ΜΟΤΟ και η σημασία της μελέτης του όγκου των συναλλαγών

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Η κίνηση της αγοράς, επιβεβαιώνει την άποψη που εκφράζουμε ότι, μετά την υπέρβαση του επιπέδου των 1.000 μονάδων, αλλάζει πλέον επίπεδο. Και ότι, όλο και περισσότερο, θυμίζει την περίοδο των πρώτων ετών της δεκαετίας του 1990.

Επιβεβαιώνει επίσης, τη βασική θεωρία που εκφράζουμε -ήδη επί 5 περίπου χρόνια- ότι, μετά το 2016, η οικονομία και το Χρηματιστήριο, εισήλθαν σε ένα νέο μακροχρόνιο κύκλο, ο  οποίος, όπως όλοι οι μακροχρόνιοι κύκλοι, την πρώτη φάση του, θα είναι έντονα ανοδικός.

Ετοιμαστείτε για περαιτέρω μεγάλες αποδόσεις. Και αφήστε τα χαρτοφυλάκιά σας να δουλέψουν, αποφεύγοντας τις πολλές αλλαγές και το “κυνήγι” των μετοχών.

 

Η μετοχή που μας “ξάφνιασε” σήμερα, ήταν η ΜΟΤΟ. Όντως, όπως αναφέρουμε εδώ και αρκετές μέρες, είχαμε τη διάθεση να τη ρευστοποιήσουμε, μια διάθεση που έγινε πιο ισχυρή, μετά τη χθεσινή ανακοίνωση για μη διανομή μερίσματος.

Όμως, όπως γράφαμε και σε πρωινό σχόλιο, μας συγκράτησε η σημερινή εξέλιξη του όγκου των συναλλαγών. Αυτό -ας το δούμε ως μάθημα- είναι κάτι που πάντα θα πρέπει να εξετάζουμε: τον όγκο των συναλλαγών.

Επίσης -ένα ακόμη μάθημα- είναι η καλή γνώση των χρηματιστηριακών στοιχείων των μετοχών που έχουμε στο χαρτοφυλάκιό μας. Αμέσως μετά το άνοιγμα και καθώς γράφαμε το πρωινό σχόλιο, διακρίναμε ότι “κάτι δεν πήγαινε καλά με τον όγκο”. Η μετοχή, έδειχνε ένα ασυνήθιστα μεγάλο όγκο συναλλαγών, σε σχέση με το παρελθόν της. (Να βλέπετε τα συγκριτικά στοιχεία του όγκου, εδώ).

Δε μπορούμε να γνωρίζουμε τα “εσωτερικά” των επιχειρήσεων. Όμως, κάποιοι που τα γνωρίζουν, “λαλούν”. Μιλούν σε φίλους τους και στους χρηματιστές τους. Και κάνουν πράξεις (παράνομο βέβαια, όμως, για την ελληνική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, αυτά είναι λεπτομέρειες).

Αν μπορούμε να “διαβάζουμε”, έστω και λίγο, κάποια στοιχεία από την εξέλιξη των τιμών και των συναλλαγών, μας αρκεί και δε θέλουμε να γνωρίζουμε περισσότερα, πριν αυτά γίνουν δημόσια.

Και τελικά, η μετοχή έκλεισε σήμερα στο € 2,38, δηλαδή +7,21% σε σχέση με χθες.

Αναβάλουμε (ή μπορεί και να αναστείλουμε) την πώληση. Θα περιμένουμε να δούμε την εξέλιξη της μετοχής στο ταμπλό.

 

Αυτές τις μέρες, εργαζόμαστε στο ζήτημα της ΜΙΓ. Το βασικό ερώτημα είναι αν τελικά θα μπορέσει η νέα ενοποιημένη (ΑΤΤΙΚΑ συν ΑΝΕΚ) εταιρία, να είναι σταθερά κερδοφόρος και να αξίζει τον κόπο να επενδύσει κάποιος σ’ αυτή. Δυστυχώς, τα στοιχεία των δανείων των δύο εταιριών που αναφέρονται στα Ετήσια Δελτία, δεν είναι επαρκή.

Αύριο θα δημοσιεύσουμε το συμπέρασμά μας, έστω με βάση τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας.

 

Καλό σας βράδυ.

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text