Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ πλησιάζει σημερνά (Δευτέρα 13/2/2023) και τις 1100 μονάδες

Ο ΓΔ πλησιάζει σημερνά (Δευτέρα 13/2/2023) και τις 1100 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ιστορική θα μείνει η άνοδος τέλους 2022 – αρχών 2023 καθώς ο ΓΔ με την σημερινή μεγάλη σημερινή μεταβολή (+2,20%, στις 1091 μονάδες, στις 4.20 μμ) συμπληρώνει ράλι ύψους +38,50% από το χαμηλό τέλους Σεπτεμβρίου 2022 ή +12,70% από το κυλιόμενο χαμηλό 20 ημερών των 970 μονάδων. Ο τζίρος είναι βέβαια πολύ μεγάλος, 140 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο και οι ευρωπαϊκοί δείκτες σημειώνουν μικρή ημερήσια άνοδο πολύ κοντά στα υψηλά έτους.

Στην αγορά κυριαρχεί ενθουσιασμός, αγαλλίαση και ελπίδες για ψηλότερα επίπεδα, προς το υψηλό των 1370 μονάδων του 2014. Όμως οι τρέχουσες τιμές από ιστορική άποψη έχουν υπερεπεκταθεί και χρειάζονται άμεσα διόρθωση.

Εμείς σαν trend followers δεν θα πουλήσουμε στην ανάβαση αλλά στο καθοδικό γύρισμα του ΓΔ βάσει συγκεκριμένων συνθηκών πχ καθοδική διάσπαση τοπικής στήριξης ή καθοδική διάσπαση χαμηλού 20 ημερών η άσχημο ημερήσιο καθοδικό γύρισμα πχ χειρότερο του -2,50% και με όγκους μεγαλύτερους της προηγούμενης μέρας κα.

Θα αποφασίσουμε για τις πωλήσεις μας όταν έρθει το γύρισμα.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Ούτε σήμερα θα κάνει πωλήσεις στο σχεδόν πλήρως αγορασμένο ΤΧ.

Μετοχές

Μόνον 6 μετοχες από τις 60 εμπορεύσιμες που παρακολουθούμε σημειώνουν αυτή τη στιγμή πτώση (οι ΜΟΤΟ και ΑΤΤ μεγάλες πτώσεις -7% και -30% αντίστοιχα) ενώ από τις ανοδικές, 10 μετοχές σημειώνουν μεγάλες ανόδους άνω του =3%.

Η μετοχή της ημέρας : από άποψης εντυπωσιασμού (όχι αναγκαία προοπτικών ανόδου) είναι οι, ΑΡΑΙΓ, ΕΧΑΕ και ΙΝΛΟΤ, που σημειώνουν πολύ μεγάλες ανόδους, από +5% έως +8%, με μεγάλους όγκους. Όμως έχουν αυτές απομακρυνθεί πολύ από τον διασπασθέντα στροφέα τους.

Αυτή τη στιγμή, όλες σχεδόν οι μετοχές έχουν ανυψωθεί πολύ ψηλότερα από τον προσφάτως διασπασθέντα στροφέα τους – υψηλό τριμήνου (όταν έγινε η διάσπαση). Διακρίνουμε μόνον 6 μετοχές που βρίσκονται σε ανοδική ανάπαυλα μερικών εβδομάδων που θα μπορούσαν να δώσουν μια ικανοποιητική άνοδο αν ο ΓΔ παραμείνει στα ύψη του πάνω από τις 1050 μονάδες. Αυτές οι μετοχές είναι οι, ΛΑΜΔΑ με στροφέα-αγκίστρι-υψηλό τριμήνου στα 6,40 ευρώ, ΕΛΤΟΝ 2,30, ΠΡΟΦ 3,12, ΕΝΤΕΡ 4,2, ΠΕΤΡΟ 6,2 και ΑΤΤΙΚΑ στα 2,40. Τέτοια ανοδική διάσπαση ανάπαυλας πραγματοποιεί σήμερα η ΕΛΠΕ.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ίδιαν ώρα.

 

-----

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων

Δείτε τη σύνθεση και την καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, εδώ.
Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2022 εδώ.

Συμπληρωματικά:

  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2002 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με το χαρτοφυλάκιο του Απόλυτου Συστήματος και τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα, εδώ.
  • Δείτε τον πίνακα με τις 60 μετοχές που παρακολουθεί το τεχνικό χαρτοφυλάκιο, εδώ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text