Αρχική | Απόλυτο Σύστημα | Απόλυτο Σύστημα - Ελεύθερη Πρόσβαση | Η αγορά βρίσκεται σε μια "δομική" άνοδο. Πιστέψτε το!

Η αγορά βρίσκεται σε μια "δομική" άνοδο. Πιστέψτε το!

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Την Παρασκευή, αλλά και σήμερα, είχα την ευκαιρία να μιλήσω με αρκετούς συνδρομητές.

Μου προκαλεί εντύπωση ότι, πολλοί (περισσότεροι από τους μισούς) εξακολουθούν να μην έχουν πεισθεί ότι η χρηματιστηριακή αγορά πραγματοποιεί μια “δομική” άνοδο και ότι, αλλάζει πρόσωπο.

Σας καλώ όλους, να διαβάσετε το τεύχος 199 (εδώ). Είναι το τεύχος με το οποίο “επιστρέψαμε” στο χώρο, το 2018, μετά από μία απουσία 13 ετών.

Στο τεύχος αυτό, καταθέτω μια άποψη που σχημάτισα, μελετώντας την ιστορία του ελληνικού Χρηματιστηρίου, την οικονομική ιστορία του τόπου μας, αλλά και την ιστορία άλλων αγορών, για περισσότερα από 10 χρόνια και σχηματίζοντας το πληρέστερο αρχείο δεδομένων για την ελληνική αγορά.

Πέντε χρόνια αργότερα (2023) θα έγραφα ακριβώς τα ίδια πράγματα, προσθέτοντας απλά μια απρόβλεπτη παρένθεση στην εξέλιξη των πραγμάτων, παρένθεση που προκάλεσαν η πανδημία και ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Η ελληνική αγορά, έχει πρόσφατα εισέλθει σε ένα νέο μακροχρόνιο ιστορικό κύκλο -έχετε κουραστεί να το διαβάζετε. Η πρώτη φάση κάθε νέου κύκλου, είναι ανοδική και κρατά χρόνια. Όσοι ασχοληθείτε με τη χρηματιστηριακή αγορά στα επόμενα χρόνια, θα πετύχετε μεγάλες αποδόσεις. Θα υπάρξουν διακυμάνσεις, αλλά η τάση θα παρεμένει ανοδική. Θα το καταλάβετε όταν η φάση αυτή τελειώσει. Θα είμαστε εδώ να το γράψουμε και να το φωνάξουμε, θα το γράφουμε στο “ανοιχτό” τμήμα του site, για όσους δεν είστε τότε συνδρομητές, θα το δείτε στο “απόλυτο σύστημα”.

 

Η αγορά συνέχισε και σήμερα δυναμικά ανοδικά.

Κάθε μέρα, θα ξεπετάγεται μια μετοχή με μεγάλες ανοδικές διαθέσεις.

Έχουμε εισέλθει σε μία σπάνια φάση “χρηματιστηριακής παλίρροιας” και, στην πρώτη φάση, της πλημμυρίδας, όλες οι “βάρκες” ανεβαίνουν. Το δείχνουν τα πάντα. Η άνοδος του δείκτη, η επιμονή στην ανοδική τάση, ο όγκος των συναλλαγών, η “δομική” μετατόπιηση των τιμών προς άλλα επίπεδα, το ψυχολογικό κλίμα, τα deals, η κινητικότητα και η σταδιακή αύξηση της ενασχόλησης του κόσμου.

Τί να αγοράσετε; Τις περισσότερες μετοχές. Προτιμήστε αυτές που συμπεριλαμβάνουμε στο Top-25, όμως, δείτε και αυτές για τις οποίες εκφράζουμε θετική άποψη.

Η αλήθεια βέβαια είναι ότι, ουδείς γνωρίσει, ποιές θα “σκάσουν” αύριο.

Προσέξτε τους όγκους συναλλαγών. Στην αγορά, δεν έχει εισέλθει ακόμη η “μαρίδα” (συγνώμη που χρησιμοποιώ την “αργκό” του χώρου, δεν το κάνω με κακή ή διαχωριστική πρόθεση) που θα “σηκώσει” τις μετοχές του χαμηλού όγκου.

Προτιμήστε τις κερδοφόρες μετοχές.

 

Θυμηθείτε τις μετοχές που έκαναν “παιχνίδια” στα παλιά τα χρόνια. Οι μετοχές, γενικά, είναι σα τους …λύκους της παροιμίας “ο λύκος κι αν εγέρασε…”. Δεν αλλάζουν. Πάντα θα έχουν την ίδια συμπεριφορά.

 

Να προσέχετε τις αναφορές που κάνουμε σε μετοχές. Και τους πίνακες μακροχρόνιων στατιστικών και απόδοσης που συνοδεύουμε τα άρθρα μας. Αυτά, είναι μοναδικά στοιχεία που δε τα διαθέτουν άλλοι και που όμως δείχνουν όλη τη μακροχρόνια συμπεριφορά μιας μετοχής. Αύριο, θα δημοσιεύσουμε ένα άρθρο για το πώς λειτουργούν -αν και στα τελευταία άρθρα μας, τους έχετε δει.

 

Καλό σας βράδυ. Θα έχουμε μερικά σύντομα σχόλια -που θα αναφέρονται στην ημερήσια κίνηση των μετοχών- γύρω στις 2:30 με 3:00 μμ.

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text