Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Το ΧΑ δεν έχει διάθεση ούτε σήμερα (Τρίτη, 14-2-23) να διορθώσει από τα ύψη των 1090 μονάδων

Το ΧΑ δεν έχει διάθεση ούτε σήμερα (Τρίτη, 14-2-23) να διορθώσει από τα ύψη των 1090 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Αξιοθαύμαστο και ταυτόχρονα αξιοπερίεργο είναι το φαινόμενο, να έχει πραγματοποιείσει ο ΓΔ 4μηνο ράλυ ύψους +36,5% χωρίς καμία αξιόλογη ενδιάμεση διόρθωση και να μην επιτρέπει έστω και μια οριζόντια παγίωση στα παρόντα υψηλά επίπεδα.

Η σημερινή πτώση είναι ανεπαίσθητη -0,5%, στις 1090 μονάδες στις 4.35 μμ, με τους συνήθεις τις τελευταίες μέρες μεγάλους τζίρους των άνω των 120 εκατ ημερησίως και με κραταιά τα διεθνή χρηματιστήρια που επίσης κινούνται πολύ κοντά στα ψηλά τριμήνου.

Εμείς θα παραμείνουμε ακόμη long όσο ο ΓΔ δεν θα δείχνει σημάδια αδυναμίας πχ ισχυρή ημερήσια διόρθωση χειρότερη του -2,50% και με όγκους άνω των 140 εκατ.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Ούτε σήμερα θα κάνει πράξεις το ΤΧ.

Μετοχές

Παρά την σχεδόν μηδενική μεταβολή του ΓΔ οφειλόμενη στην μεγάλη άνοδο της ΕΕΕ, τα 2/3 των μετοχών αυτή τη στιγμή κινούνται πτωτικά και μόνον το 1/3 ανοδικά ενώ μεγάλη άνοδο σημειώνει μόνον η ΕΕΕ (+4% με μεγάλους όγκους 200 χιλ τεμαχίων μέχρις στιγμής) καθώς και δυο penny stocks, η ΙΝΛΟΤ και η ΜΙΓ. Αλλά ούτε και μεγάλες πτώσεις παρατηρούμε σήμερα παρά μόνον της άλλης penny stock, της ΑΤΤ.

Η μετοχή της ημέρας : αναμφίβολα είναι η ΕΕΕ που σημειώνει μεγάλη άνοδο με μεγάλους όγκους παρά τα αμφίβολα αποτελέσματα που δημοσίευσε το πρωι : άνοδο τζίρου +28%, άνοδο συγκρίσιμων (χωρίς Ρωσία και Ουκρανία) κερδών κατά +8% αλλά μεγάλη πτώση των συνολικών καθαρών κερδών κατά -24%.  Ωστόσ, η ΕΕΕ έχει διαγραμματικό ενδιαφέρον καθώς πλησιάζει εμφανή αγοραστικό στροφέα στα 23,8 (τρεχουσα τιμή 23,2).

Επίσης, προσέχουμε αγοραστικά τις ΟΛΠ και ΟΛΘ με την δεύτερη να πλησιάζει εμφανέστατο στροφέα στα 24,5 ευρώ (τρέχουσα τιμή 24,4, αλλά ο OBV  είναι καθοδικός).. Ενδιαφέρον έχει και η ΠΡΟΦ με αγκίστρι στα 3,15 ευρώ.

Εντύπωση μας κάνει η ανοδική επιμονή της ΠΕΙΡ (+1,50%). Σε μια επόμενη ανάπαυλα της μετοχής, θα προσπαθήσουμε να την αγοράσουμε.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά τις 4.30 μμ.

 

-----

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων

Δείτε τη σύνθεση και την καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, εδώ.
Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2022 εδώ.

Συμπληρωματικά:

  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2002 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με το χαρτοφυλάκιο του Απόλυτου Συστήματος και τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα, εδώ.
  • Δείτε τον πίνακα με τις 60 μετοχές που παρακολουθεί το τεχνικό χαρτοφυλάκιο, εδώ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text