Έχουμε εμπιστοσύνη στην αγορά!

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Πολύ καλή υπήρξε και σήμερα η συμπεριφορά της αγοράς, παρά την ελαφρά πτώση της.

Όσο οι μεταβολές δεν είναι πολύ έντονες (ούτε οι έντονες θετικές μεταβολές είναι καλές) και ο τζίρος είναι υψηλός, να έχουμε εμπιστοσύνη ότι η αγορά κινείται για να δώσει μεγάλες αποδόσεις φέτος.

 

Δέχομαι το ερώτημα για το πότε θα γίνει διόρθωση ή να θα πρέπει να περιμένει κάποιος να γίνει διόρθωση για να μπει στην αγορά.

 

Το έχουμε αναφέρει και στο παρελθόν. Εκτός εάν κάτι πολύ άσχημο συμβεί στο μεταξύ (άσχημα θα συμβούν, αλλά δε μας ανησυχούν - εγώ αναφέρομαι σε κάτι “πολύ άσχημο” που θα εκτροχιάσει την αγορά από τις ράγες στις οποίες έχει βρεθεί σήμερα), τότε δε θα υπάρξουν μεγάλες διορθώσεις. Στις μικρές διορθώσεις, δε ξέρω αν κάποιος προλαβαίνει να τις καταλάβει και να τις εκμεταλλευθεί -εκτός αν βρίσκεται όλη τη μέρα πάνω από την οθόνη, αν αντιλαμβάνεται πλήρως την κάθε κίνηση της αγοράς και αν αποδέχεται τους κινδύνους αυτών των προσπαθειών.

Βέβαια, διατηρώ την άποψη που έχω εκφράσει και στο παρελθόν ότι, σε μια ανοδική αγορά, τέτοιες απόπειρες σπάνια καταλήγουν σε κέρδος.

 

Η αγορά κινείται θετικά. Δε μας ανησυχεί. Οι μετοχές θα κάνουν “ξεσπάσματα”, θα ηρεμούν για ένα διάστημα και θα τα επαναλαμβάνουν μετά από κάποιο καιρό. Σε πρώτη φάση, εντονότερα κινούνται οι μετοχές με καλά θεμελιώδη και “υποσχέσεις” ή εκτιμήσεις για βελτίωση της κερδοφορίας κατά το 2022 και το 2023.

 

Να βλέπετε τακτικά τον πίνακα των “επιλογών” που δημοσιεύουμε. Οι μεταβολές που κάνουμε, είναι πλέον πιο τακτικές -λόγω της “αφύπνισης” και της κινητικότητας της αγοράς.

Επαναλαμβάνουμε την πρόταση για προσοχή στη μετοχή της Mevaco, η οποία συνεχίζει να κινείται ανοδικά και νομίζουμε ότι μπορεί να κινηθεί αρκετά ψηλότερα.

Αρκετά ψηλότερα μπορεί να κινηθεί και η ΑΡΑΙΓ, παρά τη μεγάλη άνοδο αυτών των ημερών (είχαμε προλάβει και γράψαμε ένα πολύ κατατοπιστικό άρθρο, τον Ιανουάριο).

Δεν είναι αργά για τις τραπεζικές μετοχές. Εκτιμούμε ότι η ζήτηση που θα υπάρξει από το νέο (εγχώριο και ξένο) χρήμα που εισέρχεται στην αγορά, σε κάποιο βαθμό, θα κατευθυνθεί και προς αυτές.

 

Λόγω προσωπικού προβλήματος (πρόβλημα με το αυτοκίνητό μου και τη μετακίνησή μου) δεν πήγα στο γραφείο αυτές τις δύο μέρες και έτσι, έμειναν πίσω και άρθρα που ήθελα να δημοσιεύσουμε, αλλά και άλλες εργασίες. Και σήμερα, το άρθρο είναι βιαστικό, λόγω εκδήλωσης (εισηγμένης εταιρίας) στην οποία πρέπει να παρευρεθώ. Από αύριο όλα θα επανέλθουν κανονικά.

 

Θα μπορέσουμε να δημοσιεύσουμε και άρθρο που προετοιμάζουμε από καιρό, σχετικά με δύο νέα εργαλεία ανάλυσης που θα αρχίσουμε, άμεσα από αύριο, να χρησιμοποιούμε. Θα είναι μοναδικά και θα τα βρείτε πολύ χρήσιμα.

 

Αυξάνουμε, κατά 9% τις θέσεις μας στο διεθνές χαρτοφυλάκιο. Η αγορά -και η όλη κατάσταση- είναι λίγο “μπερδεμένη” και μας στεναχωρεί που δεν κάνουμε τις πράξεις που θα θέλαμε. Σταδιακά θα ενεργοποιηθούμε περισσότερο.

 

Αύριο το πρωί, θα δημοσιευθεί το άρθρο για τα “εργαλεία ανάλυσης”.

 

Καλό σας απόγευμα.

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text