Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ κατακτά αυτή τη στιγμή (4.20 μμ, Παρ, 17/2/23) και τις 1100 μονάδες

Ο ΓΔ κατακτά αυτή τη στιγμή (4.20 μμ, Παρ, 17/2/23) και τις 1100 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Δεν πιστεύουμε στα μάτια μας ότι το συμπαγές, χωρίς ενδιάμεσες διορθώσεις, ράλι του ΓΔ από τις 788 μονάδες του τέλους Σεπτεμβρίου 2022 έως τις τρέχουσες 1101, πραγματοποιεί άνοδο σχεδόν +40% μέσα σε 5 περίπου μήνες. Αυτή τη στιγμή κερδίζει +0,95%, στις 1101 μονάδες με μεγάλο τζίρο (100 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με επίσης καθαρά bullish συμπεριφορά στα ξένα χρηματιστήρια.

Διαγραμματικά ο ΓΔ φαίνεται σαφώς υπεραγορασμένος αλλά εμείς δεν πουλάμε όσο δεν βλέπουμε σημάδια αδυναμίας. Τοποθετούμε το πρώτο στοπ μας στην μέση του 20ήμερου εύρους του ΓΔ, κάπου στις 1060 μονάδες.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Ούτε σήμερα θα κάνει πράξεις το σχεδόν πλήρως αγορασμένο Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο.

Μετοχές

Ανοδικά κινούνται αυτή τη στιγμή τα 2/3 των εμπορεύσιμων μετοχών και καθοδικά το 1/3 ενώ τρεις μετοχές, οι ΜΟΤΟ, ΟΤΟΕΛ και ΕΥΡΩΒ, σημειώνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3% σε σύγκριση με καμία που να χάνει περισσότερο του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : καμία μετοχή δεν μας εντυπωσιάζει με την άνοδο της + τους όγκους της + την διαγραμματική της θέση (να βρίσκεται κοντά σε αντίσταση).

Ξεχωρίζει η ΜΟΤΟ που μετά ισχυρή εκτίναξη +50% στις αρχές Φεβρουαρίου και στην συνέχεια μια πρόσφατη φυσιολογική διόρθωση -8,50% σήμερα με μεγάλη άνοδο +9% σημειώνει νέο υψηλό έτους. Κυκλοφορούν διάφορα σενάρια για την εταιρία αλλά εμείς δεν μπορούμε να ποντάρουμε σε σενάρια αλλά στην διαγραμματική δράση της μετοχής που ήδη έχει δώσει το σήμα αγορών πολύ χαμηλότερα.

Εξ ίσου εντυπωσιακή είναι η ομοειδής ΟΤΟΕΛ που τείνει να απορροφήσει το κολοσσιαίο μέρισμα 10% επί της τιμής της που έδωσε στις αρχές Δεκέμβριου 2022.

Ο πρωταθλητής blue chip ΜΥΤΙΛ σήμερα διασπά ανοδικά ανηφορικό τριγωνάκι δίδοντας σήμα μερικής ενίσχυσης θέσεων. Εμφανές stop loss για όποιον μεσοπρόθεσμο αγοράσει σήμερα θεωρούμε τα 23,7 ευρώ (6% κάτω από την τρέχουσα τιμή).

Μετοχές που τείνουν να δώσουν σήματα αγορών με ανοδική διάσπαση στροφέα – υψηλού τριμήνου : διακρίνουμε τις, ΠΛΑΘ με στροφέα τα 4,2 ευρώ, ΕΕΕ 23,8 και ΒΙΟΣΣΚ με στροφεα τα 0,7 ευρώ. Προσέχουμε ιδιαίτερα την τελευταία.

Νέα υψηλά καταγράφουν σήμερα οι, ΕΠΣΙΛ, ΜΟΤΟ, ΜΥΤΙΛ, ΠΕΙΡ, ΙΝΛΟΤ, ΔΕΗ , ΕΛΤΟΝ, ΤΙΤ και ΕΛΠΕ.

Θα επανέλθουμε την Δευτέρα κατά την ίδιαν ώρα.

 

-----

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων

Δείτε τη σύνθεση και την καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, εδώ.
Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2022 εδώ.

Συμπληρωματικά:

  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2002 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με το χαρτοφυλάκιο του Απόλυτου Συστήματος και τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα, εδώ.
  • Δείτε τον πίνακα με τις 60 μετοχές που παρακολουθεί το τεχνικό χαρτοφυλάκιο, εδώ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text