Αρχική | Χαρτοφυλάκια | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ ασυγκράτητος διασπά σήμερα, Δευτ, 20-2-23, και τις 1120 μονάδες

Ο ΓΔ ασυγκράτητος διασπά σήμερα, Δευτ, 20-2-23, και τις 1120 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Πολύ λίγοι επενδυτές θα πίστευαν πριν 5 μήνες (με τον ΓΔ τότε στις 790 μονάδες), ότι σήμερα θα βρισκόμασταν στις 1120 (+42% από τότε). Ο ΓΔ αυτή τη στιγμή, 4.30 μμ, σημειώνει νέα μεγάλη άνοδο +1,60% (στις 1121 μονάδες) με μεγάλο τζίρο (120 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο)  και με τους κύριους ξένους δείκτες να βρίσκονται στην άνω πλευρά σχηματισμών ανοδικής συνέχισης.

Ο ΓΔ είναι εδώ και βδομάδες σαφώς υπεραγορασμένος και γι αυτό εμείς είμαστε έτοιμοι για πωλήσεις τις οποίες θα αρχίσουμε μόλις δούμε πειστικά σημάδια αδυναμίας πχ, καθοδική διάσπαση τοπικής στήριξης, μεγάλους καθοδικούς όγκους, καθοδικό γύρισμα των ξένων δεικτών κα.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Ούτε σήμερα θα κάνει πράξεις το ΤΧ.

Μετοχές

Μόνον το ¼ των εμπορεύσιμων μετοχών που παρακολουθούμε σημειώνουν αυτή τη στιγμή πτώση ενώ 7 μετοχές, οι ΕΧΑΕ, ΕΤΕ, ΕΥΡΩΒ, ΑΛΦΑ, ΑΤΤ, ΙΝΤΕΚ και ΠΕΙΡ, πετυχαίνουν  άνοδο άνω του +3% σε σύγκριση με καμία μετοχή που να χάνει περισσότερο του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : Τα δύο πρώτα κριτήρια για να χαρακτηριστεί μια μετοχή σαν μετοχή της ημέρας, το μεγάλο ποσοστό ανόδου και οι μεγάλοι όγκοι, αρκετές μετοχές το πληρούν αλλά το τρίτο κριτήριο (να βρίσκονται κοντά σε αντίσταση) καμία μετοχή δεν το πληροί, άρα δεν έχουμε σήμερα «μετοχή της ημέρας».

Εντυπωσιακός είναι σήμερα ο δείκτης τραπεζών που ξεπερνά το προ-κορονοϊού υψηλό των 900 μονάδων (αυτή τη στιγμή +4,40% στις 902 μονάδες). Ο ΓΔ έχει ήδη σπάσει το προ κορονοϊου υψηλό δικό του υψηλό των 950 δηλαδη 7% χαμηλότερα από το τρέχον.

Σήματα αγορών με ανοδική διάσπαση στροφέα – υψηλού τριμήνου δίνει μόνον η ΠΛΑΘ.

Τείνουν να δώσουν τέτοια σήματα αγορών οι, ΑΤΤΙΚΑ με στροφέα τα 2.3 ευρώ, ΕΕΕ 23,7, ΛΑΜΔΑ 6,5, ΠΑΠ 2,5 και ΒΙΟΣΣΚ με στροφέα τα 0,71 ευρώ.

Νέα υψηλά έτους πετυχαίνουν σήμερα πολλές μετοχές, περίπου το 1/3 αυτών που παρακολουθούμε.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ίδιαν ώρα.

 

-----

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων

Δείτε τη σύνθεση και την καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, εδώ.
Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2022 εδώ.

Συμπληρωματικά:

  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2002 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με το χαρτοφυλάκιο του Απόλυτου Συστήματος και τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα, εδώ.
  • Δείτε τον πίνακα με τις 60 μετοχές που παρακολουθεί το τεχνικό χαρτοφυλάκιο, εδώ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text